萬事得Mazda 車主揮手區 (24)

1001 回覆
13 Like 3 Dislike
1. 直接將副Sky-G 2.0閹到同Prius一樣99匹,on9

2. 本身Axela Hybrid係基於Prius 3,但係Prius 2016年出第4代嗰陣,Axela冇跟進,價錢差唔多無理由買舊版drivetrain
我諗如果大力過Pruis Rocket會比豐田屌
冇跟進之前可能已經賣唔出?

一係走得太前一係就自以為是
最後搞埋咩Mild hybrid就係為左個Skyactiv X
然後Skyactiv X都出唔到大排量
閹可能因為唔同馬力要大改
點解Subaru 又做到
就...well
唔同年代唔同世界啦

當年hybrid都冇咁好賣啦貴到死
而家個個爭住揀
THS 十年驗證
都係用時間儲客
Boxer偈打直擺,即係會用Crown/Century/IS/GS/LS嗰隻,而唔係Prius嗰隻

咁呢套嘢本身就直四 V6 V8通殺,所以可能flexible啲掛
Well, 天下間沒有馬自達做不到的燃油機技術
前提係佢肯接受套THS
啱呀

所以hybrid收收地皮
堆料堆到癲
volvo級安全
BMW級操控
保時捷級設計

講真如果唔係咩都bug連波箱有bug
肯定餐餐食撈面食到買得起為止
呢部其實值得買 我個人覺得
燃油機黎講 真係Mazda 獨領風騷
2.5日本市場係抵買
CX-30 20S BTS 已經就快摸到CX-60 25S

可惜呢到冇入
剩係得直六同貴到喊既bug-in hybrid
買唔起呀
等陣,唔好吹咁大住
實際買到既萬記ice車來講,講好力同慳油比起好多其他廠依然不及。
料靚 但比套避震同software攪死左
令我未必再換第五部mazda
整到驚驚地…平均個半月返一次dealer upgrade program/換零件…煩死
日本都keep住recall…我唔係吹水架
https://www2.mazda.co.jp/service/recall/
你自high得太緊要 冷靜下先
想由 Mazda3 轉做 CX-5/50

傻豬豬
呢層大家都知
唔傻豬
MB/ Honda 笑而不語
mazda 3 1.5 or 2.0? 請問油耗如何?
有邊間廠?想買
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞