萬事得Mazda 車主揮手區 (24)

1001 回覆
13 Like 3 Dislike
斜路泊車點解唔落p呀
危險喎
因為個陣等緊入停車場
岸九仔唔識野
以為拉咗hand brake就可以鬆腳
但係keep住D波都仲會溜前
咁樣是咪正常
D波本身就係有力向前
CX90 recall過嘅野,software update咗,CX70係用最新software就應該唔會再因為呢啲野recall。如果有recall都會係新嘅issue。

跟據加拿大official 嘅spec., CX-70 driver同front passenger都有noise isolating window
加拿大係有,唔知係咪香港代理因為車價cut咗
咁好
我係uk買都係無
但加拿大PHEV係無touch screen, frameless rear mirror同CTS….美國又有
Trim呢啲野唔知佢地每個market係點決定
係咪因為你hand brake拉得唔夠實
MC6有用過兩年,幾好,接近PS4。

不過好似出咗MC7,可以留意吓。
正常,你落緊斜本身就會向前你重要D波緊,你無auto hold就唔好攪咁多野踩實個brake拉
正常入停車場果一陣間只會踩住個brake等
對佢有信心係好事
我都希望有機會換CX90
真係要自己試
我老婆都細粒
同佢去Mazda dealer試晒所有models既後座
佢話至少要去到CX-50先唔覺得窄
邊q個負皮?
坐benz坐rolls royce既人
入嚟萬記post?
冇資格開Mazda既會
我有朋友一出就買咗CX-90,除咗recall果啲問題,都無咩其他問題。
差唔多夠買bmw (3系)
So? 唔係個個想要而家架5系體積既所謂3系吖。
連dip stick都cut埋唔俾車主自己check油
巴打我係自己友,講緊以前有人話miata 差唔多同寶馬同價
3代用緊225/45/R18 馬牌UC7 暫時感覺ok
咁我都冇誤會佢
我都知佢係自己友
我都係講緊過來人心情
我2016年未買我而家部NC之前,都去試左部3系wagon
最後買左部NC
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞