萬事得Mazda 車主揮手區 (24)

1001 回覆
13 Like 3 Dislike
我未見有,但應該36k~37k,呢款係直接搶 rav 4 客,而且 hybrid 都popular,好大機會會markup
因為我之前試過一模一樣嘅mazda3,但係人哋架車俾油反應好快,仲要里數多30k,唔知架車係咪有暗病
開左 sport mode 下嘛
想問大家mazda 3 (BP)打幾多呔氣
我打34psi 都好硬 唔知係咪條原廠toyo問題
伏就無咩
都係基本保養
平車得嚟又有加減撥片, 又有head up display
車內設計又唔係咁薯

係後座同車尾箱真係唔係好夠空間
如長時間1-2 人就無問題
係 原廠閪軚
條濕鳩Toyo真係
換左差好遠? 想換米記 primacy 4
我都係貪佢二手車黎講內籠新少少
同埋聽講唔多野講
有無巴打試過彈 warning : engine oil level too high, 1月先做完service...
定係柴版有的問題
自己睇 dipstick
用緊primacy 4
都係mazda 3?
軚胎係咪腍啲 舒服啲?
官方好似直頭叫打36
彈到仆街
Btw想換goodyear f1 / 米記primacy 4

有無人用緊
有無人揸過CX-60?
最近打算換㗎大車車一家大細出去
我見CX-60幾型內櫳望落又幾舒服
換胎條友打到上37 往死裡打
我原裝係石橋T0005A其實條野唔差
不過如果你係toyo就...

冇得直接比 殘左既胎同新胎比點樣比都係新既好
對比就係感覺上加速輕快少少 brake就應多少少

彈就本身架車避震偏硬
上左p4個路感比較好既感覺
呢層就胎壓影響分分鐘仲大

軚感就一樣一般套電軚係咁上下
可以點樣講好...
我用電泵跟說明打36/38,但個app會顯示係39/42
如果你想換嚟一家大細出去
dealer做維修嘅話
咁係咪應該拉手制 入空波先唔會郁
睇咗Rav4 XV CX5,平時都係2個人坐,間中車吓屋企人,覺得overall最好都係CX5。
想問吓,米8揸CX5會唔會有啲矮,同埋有無師兄講吓CX5有咩缺點
呢個世界係冇可能手掣D波
米8 x CX5 好fit 師兄
米8你坐過上架CX5覺得舒服先好
我一開始覺得個位窄又頂右腳 (不過右軚應該唔會)
要習慣下
我覺得右有少少頂,坐咗兩次又冇咗嗰個感覺,不過未試過試駕,頭頂都仲有一個半拳頭位。

但我上網睇得太多好嘅comment ,冇乜人講佢真實缺點
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞