萬事得Mazda 車主揮手區 (24)

1001 回覆
13 Like 3 Dislike
咁要睇你兩老西唔西
佢唔介意迫咪得
之後佢都會動力回收,平路落斜都會差電去俾你起步加速用。尋日塞左半過鐘車,就算舊電show 0%副engine都係著過幾次,大部份時間用電。
最新嘅software update低速係重有少少,但比一開始CX60/90果時好好多。高速engine engage同轉波都好smooth。
暫時CX70無recall
唔西咁睇嚟都係3sedan/cx5
其實2.0唔會大食得去邊,反而1.5無乜低扭要大腳啲拖波部車先肯去屋企兩部馬3 1.5 vs 2.0 油耗係一樣2.0好揸好多
架車踩少少都幫你拖波所以冇太大問題
拖波高轉咪大食左囉部車又嘈左
2.0反而低扭夠,唔洗扯咁高轉都夠力去
都係嗰句,帶佢地親身去九龍灣坐吓先知
個個人需求唔同,身形唔同
你自己張凳移前少少佢地leg room又會多啲

我自己同老婆都係細粒,前座坐落覺得啱啱好fit
後座坐埋兩老,都覺得夠位
而我自己八成時間都係得一個人揸返放工,所以後座真係唔太care
如果真係講力, 2.5都唔夠力
2.5T是唯一出路
話說架野隔音幾好
高轉係享受
(銀包:
雪藏牌出左部舊款mazda2操車,請問有咩要注意? 點練揸車信心同泊位
我無壞過波箱 15馬3 無大整過
揸多啲咪有信心囉

香港揸車咁閪 好快就變車手
想請教下各位師兄
有冇4代Mazda 3車主換過車胎?
215/45 R18 市面上好似唔係太多選擇
Continental MC6 大家點睇?
Cx90剛剛出recall…70還會遠嗎?
同一堆問題 我部60舊年xmas先返左去update program

而家90又有

其實我真係忠實粉絲
上架車成50萬買架cx9 好多朋友’關心’ 我都力撐
但今次large product group真係爭唔落
連雙層玻璃都扣埋 隔離大車行過啲聲入晒內籠
真係好失望

https://kblognext.com/archives/47300.html
基本上個個都換225/40 18
冇雙層玻璃!?
CX5都有喎
我都唔信 我買果時無留意
覺得佢default有
新牌仔想請問咁多位清

今日試車停咗係落斜位
拉咗hand brake不過冇轉P波
一鬆腳掣架車就溜前咗少少

嚇到我即刻踩返實
其實咁樣是咪有問題
反而我轉返P波拉hand brake就冇咁嘅問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞