老公屋企當我地底泥

602 回覆
37 Like 1962 Dislike

Women☕️
根本唔係你同你老公問題,
個仔係佢老點你生,
你只係負責做借肚生仔機器,個仔本來就唔關你同老公事
速遞返個仔返香港俾返佢就啱
記得出 invoice 問佢收返借肚費
撐你
上錯論壇
應該上baby condom
咁啲comment就一面到屌爆46同99
痴9線一開始又話移民先肯生 宜家又搬龍門
都準備做人老母成熟d啦 有咩2公婆搞唔掂姐

利申爸爸

佢老母可以開post話個女當佢地底泥
覺得樓主無錯喎
未必
好多人會笑佢去外國無人無物
再煽動佢回流香港再婚就有
你奶奶捉住你老公條撚隊入你個閪
人在外國
原本未生小朋友之前奶奶應承咗會過嚟幫手坐月(奶奶之前有游說我哋生仔,我哋話唔想生,要生就要喺外國生,佢就一口答應我哋喺外國生去會過嚟幫手)
但到有咗時,佢就話要照顧老公個妹個仔,反口唔肯過嚟
唔理我坐月坐得好唔好,唔理我個仔岩岩出身有冇被照顧得好
而佢本身係知道坐月好重要
我諗起覺得好委屈
同老公講,佢都只係話佢唔想講呢個話題
根本佢哋屋企當我同個仔係地底泥
我可以點做
我冇話你錯
係覺得d 人咩都跟現代 跟西方
到坐月又要跟足傳統先奇怪
你唔做其他人都會恐嚇你身體差
樓主呢啲價值觀喺鬼佬世界根本生存唔到
唔好話結咗婚嫁咗出去
西方老豆老母到仔女18歲就踢佢出街, 要佢生老病死都自己獨立解決
刨完全部回覆確認大部分連登仔都係毒撚

樓主奶奶正仆街黎,咁都要blame the victim

撐住呀家嫂!試下外國forum召陪月啦,無嘅就老公快撚啲學做
唔係人生選擇 係揀人黎恰
對住鬼佬佢地就會講文化差異
咁叫當你地底泥?
你老母全家去耕田啦
最尾個句係關鍵
唔生都生左,你唯有養個仔養好d,之後唔比你奶奶見個孫
個閪喺你度你都on撚9
你唔想生無人迫到
樓主似生左個仔全世界都要當佢公主咁先得
已經係外國,仲要坐月笑死人咩。你問吓外國人邊個坐月架。on 99
你可以上網講出黎比連登圍屌你個8婆格囉
可以點做

仲有咩係你個仔出身
咁快出社會做野啦? 傻閪字都未識打
我覺得我係佢,我會好功利

我絶對唔會同個老公離婚,因為老公幾廢都好,都叫做些少幫輕下

但我理解佢點解心死,因為無親人企係自己嗰邊,佢而家單打獨鬥

我會勸樓主,如果真係心死想離婚,至少5年後先離,利用個老公捱過咗頭5年先
無係無, 但就絕對唔係好地地
10個鬼妹10個生完都勁殘
老左10歲咁
坐月我覺得係必要
你老豆老母呢?
香港女人係咁雙重標準
平時傳統野就屌你迷信
但湯水坐月避孕藥傷身就信到十足
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞