老公屋企當我地底泥

602 回覆
37 Like 1961 Dislike
奶奶無責任幫人陪月,仲要係外國
幫係bonus,唔幫係平常,四大長老都無陪月,當打和啦
你真係痴痴地線,你要jump就自己jump,點解要抱埋個仔jump, 做人阿媽做啲咁嘅野?
第一次聽外國仲玩坐月
不過你個仔咁快出身咪算叻仔囉 唔使你咁操心
利:外國生過
佢水尻人幫佢生仔喎
你生嘅原因係得因為你奶奶應承幫你湊?
佢幫到你幾多 一陣佢兩腳一伸你個仔咪食得屎
人地親生女
你係邊個
企開D啦
佢啲語氣都冇當過人哋係同佢係家人
最on9係話咩人地鬼佬唔坐月都無事果d說法
係班細蚊仔眼中
有無事就係等於 有無即時死撚左 或者斷手斷腳果種程度
狹窄思維加上無生活經歷 令到諗野只能極端二分
最慘係思想固化自卑 只能係上網鳩叫尋回虛無既優越感
唔好鬧佢,一陣話我哋網絡欺凌,又抱住個仔jump
港女:
鬼佬唔請工人/奶奶唔照顧 =外國文化係咁架,I love my 洋腸
港男唔請工人/奶奶唔照顧 =死港男,都唔識尊重我,早知嫁鬼佬,白人個個gentleman温柔體貼

港男最好要似Eric Darkins咁,幫自己老婆個洋腸前夫搬屋老婆冠洋腸姓出書,開YouTube/IG channel KOL
生仔咁重大既決定
比你講到好似幫人買件蛋撻咁兒戲咁
「奶奶叫我買件蛋撻我嚟買囉 買完又唔食」
係咪奶奶嚟陪月真係咁重要咩?
唔通你鐘意左人地媽媽?
老公自己揀
拎個concept 就得, 現代好少全跟

唔俾沖涼係驚有傷口未埋口會感染
唔出街唔開槍係驚吹風凍親
呢啲post都熱門
生唔生仔竟然係取決於出生地......... 櫈你個仔慘.....
做愛+中出都係佢地兩公婆自己決定,最大責任都係佢地自己,現實所有事都有變數,生仔預好plan b好正常。事實就算請出面陪月/工人,一樣會no show,而家仲要係無俾錢既奶奶

仲有,有人湊=可以生,無人湊=繼續帶套,無視個人意願,咪即係自認自己係生仔機器
仲要屌鳩人地老母唔飛過去外國做自己陪月工人
你個仔有你咁既老母真係好撚慘 所有野都係人問題 幫手係人情 唔係人地幫先諗住生 你咁無主見又無plan b 生個仔真係害9死佢
叫親傳統智慧嗰 d 野都多數 on9
弱智藍屍狗
啲港女真係惡撚晒,下下用殺人去要挾人
似有產後抑鬱 左怨右怨
你生個仔都要人地commit 你某啲野
你自己都當自己生仔機器 怨乜人當你地底泥

再者你一開始生 你要去外國生咁巴閉
你除左諗左叫奶奶飛黎幫手照顧仲有咩好計呀

你唔好講埋d 廢話咩怪就怪自己信錯屋企人啦
你所有諗法同說話成個小學雞咁 有無諗過人地都同你溝通唔到

: 唔生呀唔生呀 除非你確保佢一出黎含住金鎖匙同埋我要fully recover 呀!
有Passport能醫百病
咁你老母去左邊
叫你當自己外人
咁人地藝住外人反口都正常
睇開啲啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞