老公屋企當我地底泥

602 回覆
37 Like 1962 Dislike
如果淨係講數據 咪即係話計埋生仔呢個factor 男人都係短命過女人
個仔生左係奶奶嘅?
生個B咁大件事源於奶奶一個承諾?

奶奶就算飛過黎外國幫手坐月只係一個月,個B頭半年都係好多野搞,奶奶走左之後都係要自己做。

咁當然佢應承過幫手最終無黎係仆街,但唔好講到係奶奶水到你生左B咁啦。
坐月同休息差好遠
唔關產後抑鬱事,信奶奶一句說話就生,個陣仲未生,唔係產後係產前都抑鬱
產後抑鬱唔容易handle,好容易諗埋一邊
最緊要宜家已經overcame
真係同樣情況就體現到心態同處理方法嘅分別
其實俾你奶奶真係飛去外國,你都唔好期望佢會幫到你啲咩

陪月每日要準備好多野,唔係專業陪月都搞唔掂
個仔大咗問你:媽咪,點解你想生我嘅?
你: 當年應承你阿嫲,先生你舊叉燒出嚟

哇 生仔呢啲人生大事人地叫你生你就生
鄧你個仔可憐 個老母咁唔成熟
樓主冇去休息咩
你話只係禁忌
但以後樓主身體有咩唔好,實怪坐月坐得差,怨撚哂全家都得
所以一係叫老公一係叫奶奶出錢
係外國請個陪月好過
有限錢黎無謂慳
奶奶張來回機票都差唔多價啦
未必

好多冇上開網既廢中廢老都short short地
你熱狗黎㗎?你個名同你講既野...
比數據既話, 至少係比 有生過女人 同無生過女人 比
生完B 情緒係差D 負面D 架,佢黎左所謂幫你分分鐘仲慘啦,困住係一間屋又乜又柒,你覺得佢對你衰咪之後都唔好見囉,反正都係外國...

其實你好幸運呀同佢分隔兩地😹😹
每當唔開心想喊就抱住BB, 望住佢同佢呻,講晒D 不滿比佢聽,佢會係你最好既朋友...

唔好比坐月束縛左,你同BB 食得訓得既話其他都唔洗理咁多啦。當你心情好,凡事都會容易D 處理既...

當時我坐月都好抑鬱,成日都喊,我BB 就係我傾計既對象。要記住,任何人都唔可靠,你要靠自己,BB 依家就係你既最親!
因為奶奶應承幫手就決定生?
會唔會太兒戲?
生仔建基於奶奶?
生仔is so much more than 坐月嗰一個月喎
你會唔會將個責任俾咗人?
你可能本身討厭佢所以放大啲原因
佢可能bb 3歲嗰陣來幫1個月都係幫呀
你本身expect佢好似香港嘅工人咁交哂俾佢?

Bb而家幾大?
你ok嗎?
可能呢個係好大嘅教訓
做阿媽嘅一定係bb最大嘅依靠
你一定會係最緊張bb嘅人
(所以奶奶一定最緊張自己生嘅女 你冇得比)
唔好再以為其他人會同你一樣咁重視
要睇清楚個世界要成長喇
旨意人哋不如自己做好佢啦
你飛返香港坐月
幫老公個妹手會唔會因為阿妹都係住香港

老爺仲健在?奶奶要飛走一個月可能老爺廢老無住家飯食
老母:個女當我地底泥
佢應承左架喎
老人家大曬?
三十年後,你就係你口中個奶奶
最撚戇鳩係自己明明唔想生
但耳仔軟走去生
四大長老話幫你湊個啲唔好信
再講你係佢新抱唔係佢個女
點都爭幾皮啦
老實,佢真係唔黎仲好啦
你仲要就埋佢食乜
一陣話你呢樣唔好個樣唔好
盞自己仲辛苦
所以佢老母生左佢,真係慘慘豬
絲打好波
我都學到野

絲打係點樣諗通既
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞