老公屋企當我地底泥

602 回覆
37 Like 1962 Dislike
所以你嘅理論係成個世界得亞洲嘅女人生完唔殘

因為有坐月 ?
你俾既所謂數據係完全無針對性既。

唔知你幾多歲啦,或者有冇小朋友
當你身邊個女人有左你個仔就唔會講得咁輕鬆。

醫生有日同你講媽媽宮頸短要臥床幾個月,或者發現有妊娠毒血症即時開刀。又或者醫生出黎問你緊急情況保細定大。就知真係攞命搏。
又真係 男人出面返工撐起頭家,返到屋企仲要聽個女人係度呻埋啲芝麻綠豆無聊野 有晒數據男人短命啲
港女有洋腸就夠晒補身
唔洗坐月
要小心呢度留言射晒全部責任俾樓主啲男人
為咗呃西屌留後肯定咩都做得出
應該有產前抑鬱
so far都係覺得相關產業為生意吹大咗
唔係咩理論, 你又唔駛咁誇
事實黎, 可能你少接觸鬼妹媽媽
我工作關識唔少
你可以睇下有採用台灣坐月方法既鬼妹
似無生過咁
再睇下其他唔坐月既鬼妹
https://youtu.be/EiC7qFZn-Kg?si=SJff-NcrJAtvCUIN
統計?明唔明個意義,讀過中學未

你講啲野仲廢,證據/數據都唔係,trust me bro啲垃圾文,呢啲作文拎去同啲女人圍爐慢慢打飛機啦
唔一定要去月子中心 搵月嫂架喎
求其google都有方法
買d野補下身
係屋企都做到. 好普通既事only
個仔係你定係你奶奶嘅?
自己個仔都假手於人
你做乜撚野人地老母

又唔撚係叫你去擔去抬
係屋企睇一個小朋友
換片餵奶基本責任呢啲
都要呻呢樣呻果樣
要唔要俾你瞓係張床度3個月?
咁你又讀過research未
18 歲就要自立? 你傻撚左?
睇少啲電影啦
最憎啲人就係咁,講嗰啲嘢,之後唔想認數,就話自己當時唔係認真
我阿媽就係咁,成日講完啲嘢唔算數,跟住佢就會話講吓笑啫做咩咁認真
樓主好明顯有產後抑鬱 我見過好多有產後抑鬱嘅老母都係咁樣諗野
產後抑鬱就睇醫生啦
咁大個人 自己都搞唔掂 仲話生仔
On9
坐月係有用
呢到好多細蚊仔重讀緊中學 唔撚會明
不過唔好扮叻衝出黎柒
一開頭又話唔想生,要生就要喺外國生,而家又話喺香港生完先移民
你呢條片主要係講緊食好 d 姐下話

咁產後補充營養同埋多啲休息就當然好合理

但係有必要有個人專責陪月咩

個老公都可以照顧

如果係講種族 白人本身其實生唔生都比黃種人易殘
到時可能又會反口既姐
關佢事,所以建議樓主掉個仔俾奶奶或者孤兒院
啲男人寧願番工
係屋企湊new born慘過番工好多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞