[KPOP] K-POP 2024討論區 (15)

1001 回覆
4 Like 11 Dislike
全kpop注水不嬲係我哋主張,咪問你三大冇注過咩?
係呢度bunnies多次吹噓newjeans音源銷量零注水
而家又講咩全kpop都注?
每次講唔過人就攞BTS出嚟
冇BTS撚有班女俾你J啊?
飲水思源,你哋應該每人向BTS跪拜幾下囉
人哋入伍緊,收聽仲倍殺newjeans
咁得閒不如stream多幾次挽尊啦
根本未ready就出
Kpop 不嬲好無情
早兩年邊諗到itzy會好似而家咁

覆你唔可以引例?bunnies真係冇一個唔係懵撚黎
全個kpop都注水依個我認同你喎 你咁嬲做咩 其他人講過咩我唔知,我自己就由頭到尾冇講過nj係零注水亦都冇因為其他團注水而去屌其他屌,我由頭到尾都係啫住你話自己以事論事乜團都會鬧依句姐
仲學人講咩飲水思源,啲口吻十足十啲中國人
同埋其他bunnies咩立場我唔知,但係我自己喺newjeans圍爐講過自己都唔係好信閔老細,由佢開記招出聲名個陣都屌過佢攞nj上枱
你引佢話nj冇注水嘅例黎覆我托柒咩 我又冇一口咬定話newjeans冇注過水 你引完個例都唔係覆緊我同一樣嘢,你中文老師咁教你㗎
真係,easy listening 嘅歌一超過2:30已經心諗,又loop ,仲要冇高低起伏
aespa以前不嬲比其他五常fans 笑Spotify廢海外冇人聽,
今次連njs都贏埋
Imma get done
屌你真係唔識架wor,我第一句已經覆你話佢唔鬧bts注水,再引例證明
NewJeans公佈音源,How Sweet竟然有3分39秒🥹
之前的Bubble Gum 也有3分20秒,而且聽起來都不會覺得過於冗長,非常悅耳。

在短影音當道的年代,還有人願意做超過3分鐘的音樂,一定是對自己的作品很有堅持的人吧……謝謝閔熙珍🫶🏻
唔怪之得娘娘今日冇上熱門,唱得咁好聽,粉絲都唔敢推post,驚吊打林家謙
Twice 今年首英單嘅streaming 已經比上年跌咗
Stray Kids 就基本上係依家歐美第一男團再加埋同Charlie Puth合作
如果JYP冇咗呢兩隊
今次aespa正面撞njs好似全方位贏
韓國國內音源>贏
Spotify>贏
youtube>贏
睇埋銷量, 中國死忠咁多, 銷量應該都贏埋
唔通今代登頂既係aespa?
仲有百萬銷量簽售女團NMIXX
仲有水牛團LSF
向BTS跪拜果然係牙米
永遠唔令我失望
咁我先代東神向HOT跪拜
再代少時向SES跪
一路落到代RIIZE向NCT跪
跪得耐到起唔番身
沒有防彈就沒有新K-pop
一個因為係army所以bts注水唔鬧,一個就純粹覺得nj係冇注水,原來兩件事唔同性質都可以攞嚟舉例 照佢咁嘅邏輯原來fans就可以攞正牌唔屌自己個團,咁佢應該冇乜資格屌人盲撐喎
不過有人話咬字無之前咁正
請防彈向李秀滿跪拜
無滿狗foul daddy就無jyp
無jyp就無房狗同jyp合作
咁就無bighit無btshit
真正宇宙起源
我自己都覺得supernova好聽點搞
條隊入到機場未
好多hook 已經贏咗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞