[KPOP] K-POP 2024討論區 (15)

1001 回覆
4 Like 11 Dislike
但凡jimin靚仔少少jimin而家會係唱緊uuuuu而唔係susususu
【新聞】HYBE“全力解聘閔熙珍之戰”,ADOR新管理層將於下周初步確定

21日,據採訪透露,截至本月24日,HYBE將接受內部及外部人士的追加支援申請。 與此同時,HYBE正在密切尋找和接觸合適的人選。 業界推測,此次ADOR新任代表選拔不僅包括國內人士,還包括海外藝人領域的相關人士。

申請及推薦程序結束後,預計從下周初開始將初步確定。 HYBE計劃從25日開始到召開臨時股東大會之前,對有望當選的人員進行背景調查及審查,並於31日通過臨時股東大會建立新的代表和ADOR理事會。

按照HYBE的劇本,31日將是閔代表被解雇且重新組建新的領導班子的日子。
都唔洗咁落力幫nj啦
班女都解約架啦
韓國呢個國家真係好西
又財閥 又邪教 又整容
做生意又要勾結 又要性招特
政府又要聽財閥 邪教話
D 後生女又要整容改變命運
環環相扣
SM騎個個post都搶頭香推假消息,有冇肉酸啲?
閔大媽已經承認 KKT紀錄係真,不過話自己「講笑」
庭審爭議係 閔唔同意公開,冇話過聊天紀錄係假
但佢自己可以開記者會選擇性展示各種KKT記錄

幫您update吓最新情況,因為您盲咗冇搬過嚟
三月份就同fakejeans父母一齊謀劃造反:
《Hybe-閔熙珍攻防戰總結一個月》(韓媒聯合專業律師和Kpop相關人士分析)*圖機翻
自4月22日以後的一個月裡,Hybe和Ador之間的攻防戰已經進行了第N次。 從中挑選了4個核心爭論點進行整理。

01. 〔瀆職嫌疑"難以成立"〕

02. 〔1000億韓元vs30億韓元,成為問題的股東之間的合約〕Hybe於2023年3月與閔代表等Ador管理層簽訂了股東間的合約。

〔03. 向大眾呼籲的剽竊爭議〕〔04.2小時直播〕

〔05. "要把這當作K-POP消除痼疾和弊病的機會"]
從Hybe和閔熙珍,分別獲勝會帶來市場“消極影響”

MV導演A某表示:"雖然K-POP市場在數量上有所增長,但音樂多樣性不足,產業結構方面確實存在泡沫","希望透過此次攻防戰,多種嘗試能夠受到關注"

娛樂界職員c:"在互相輿論戰的過程中,藝人的名字不斷被提及,不僅對Hybe所屬藝人,對其他公司的藝人也產生了不好的影響"“第一次提出的K- POP業界痼疾意識被遺忘,Hybe和閔代表之間的輿論戰持續不斷,甚至讓人感到疲倦"。

*海外投資人(股民)對於娛樂股拋投增加「不看好(Kpop產業結構形式or泡沫破裂)而下跌,有其他金融媒體也提供更具體分析

又關SM事
同你老闆一樣咁obsessed
我地牙米最叻扮中立騎劫知恩個po然後吹到連登大部分人撐HYBE繼而出埋臭蟲論
你地牛牛都抄人啦點解唔俾人抄得
肥佬方係貪口爽呀嘛
我都係喎
樸志效發跟周子瑜一模一樣的泡泡.....她現在是不是直接擺爛撕破臉皮了 ??

複製貼上周子瑜bubble

我地HYBE飯最proud就係間公司勁良心中小企,唔似舊三大咁作惡多端
注水抄襲打手我地睇唔到咩都SM嘅錯
Btw SM騎係點樣騎法?龍騎嘅概念?
你個名寫埋8哥都係騎SM
其實佢想點
其實係滿足緊cp飯相愛相殺
真正嘅SM騎係想房閔兩邊一齊仆街死唔洗爭
【熱帖】因為槽點太過牽強,當時有很多人懷疑是否是黑營銷的兩次女愛豆爭議:MINJI刀削麪、張元英吃草莓
班賓尼先最可憐
落唔到台一定要死攪

真係可憐蟲
閔老母其實都收硬皮架啦
肥佬同四眼仔想炒人根本唔成問題
係想閔老母再爆多啲嘢出嚟啫
冇啦,9成人都係屌閪珍咋
但你成日鬧杜如風
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞