[LoL]英雄聯盟 S14比賽討論區(1562)

1001 回覆
3 Like 10 Dislike
仲要Aiming大哥唔好再吸Lucid血
你秒咗樓主
希望年尾會買返賣咗去NA個Support 返嚟
Aiming大哥話唔想同2個新人打機 下年咪唔係新人囉
米屈
去完na打壞手仲買返嚟 唔睇好 不過應該求其執個vsta peter都好過kellin
俾Xun偷咗巴龍嗰下就預咗Game 5,點知咁都贏到
今年撐 chovy 拎埋 worlds 了
穩如老狗
多謝左狗
左狗自己去爆塔嗰下都以為輸咗,真係多謝左狗柒到俾Peyz反殺
左狗場均空大多過擊殺
四人幫中換佢後期大技走佬
咪又係贏 bin
仲要唔控龍
因為oner勁在操作頂級
觀眾只會睇到視覺效果點操作點勁
野區點規劃 點分輕隊友壓力呢樣睇唔到
好老實講輸blg係中野差距
一來Faker好多失誤
faker無左ori沙皇拎taliyah只係普通中路水準
如果faker玩corki oner又唔識點分擔壓力
faker 叫埋 oner 嚟送個幕歷歷在目
自己冇線權再送頭都算
左狗成個final得game 3個poke做到嘢
其餘時間唔係空大就花式暴斃
Game 4真係柒到好過份
團戰推走Canyon救人
偷完巴龍原地tp俾Maokai R停咗
拆塔俾Peyz反殺
左手經典造型
LPL Kitty條淫雞嚟咗香港
Faker呢次MSI打得有幾臭
相信大家都有眼睇 , 算吧啦
世界賽再加油啦 優勢劣勢均勢送送送 睇到悶
睇下Chooooooovy 點玩飛機龍王啦 走位錯L到...
覺唔覺左狗決賽只係輸隊友
對線neeko ori又壓yone, jayce直頭係mvp, tris又識開R
4場玩左4隻英, 連champ pool都大過chovy
同埋 T1 明顯太想靠操作贏 game
想製造機會點知變左製造失誤

Faker Tris 跳臉,扣閃
Zeus 黑人想入塔單殺
Oner 李星衝入人堆
Keria 殘血反打

同埋意識好撚差
TF 繞後 T1 完全冇 sense
納帝老味消失又唔退
真係靠操作一打三咩

相反 geng 真係打得好穩
chovy 有少少狀態都唔比你打就交閃
kiin 唔會急進
canyon 都冇入野送頭

真係細節位輸哂
bj神話晒都係s4世界賽入過八強打三叔
正常係應該canyon野區壓制 線上都繼續係線上壓制
佢地啲英換血穩贏 等canyon嚟gank就得
但佢地明顯想拋個波比canyon
嚟幫canyon意義其實唔大 似扮有做過野多啲
因為無佢地幫canyon都係壓制花生
佢地嘅責任係要好似t1上下路咁玩 鎖死對面線上啲人不斷換血比壓力對面線上
一睇就知同hans啦
廢老扣得太勁
玩飛機中路係Taliyah面前直行直過又遲W
炮娘肥咗又不停送返出去 閃現又扣到死
有時仲死亡閃現
明白有時唔閃係想下波用係更好地方
但滾到人地嗰雪球大到你都無嗰個機會
有無人覺得msi完左最慘係花生同多蘭
明明無份打但日日比人binc
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞