[LoL]英雄聯盟 S14比賽討論區(1562)

1001 回覆
3 Like 10 Dislike
一開始無同G2 scrim過唔知G2有咩招
打完場bo5 3:2之後scrim已經屌打g2
chovy 俾多撚morgan 耽誤咗幾多年
臨訓前睇多次highlight
其實g4係咪輸俾elk
睇返推爆雙塔前果場大龍teamfight
elk 左手 on都未死
geng得canyon
但elk殺完kiin冇跟左手一齊爆中路 反而去追canyon
其實交俾on斷佢返城應該就夠
有多隻Zeri去推應該頂唔到peyz復活神早輸左
只能夠講blg輸自己指揮失敗
抵死
我覺得係今年啲隊弱咗
嗰一波係左手問題啦 佢追canyon 冇問題 要阻佢返屋企 但左手個柒頭A左peyz 一下頂住座塔打塔 最尾俾人追死埋 佢本身可以先打完塔再殺人都未遲 但佢打左個最柒既方法
其實Elk一齊去推嘅話應該爆左
但係佢哋逐個逐個去送死
輸on9 自作孽 不可活
smeb 都得 咁舊rox 全部都得
左狗手殘點左Senna一下真係柒到笑
ON 4-27
好似唔夠壽司既2-18 勁
28+5應該好難超越
Kiin守屋企守得幾好真係 有料
左手係柒嘅 但我意思係elk更早嘅時間點 有更加易贏嘅方法
但佢就走去收頭
佢唔係走左去 座塔應該peyz復活前爆左
當就算斷唔到lee sin返城
兩隻ad打一隻無大lee sin應該都夠做掛
可況有隻naut去斷佢
左手打塔唔打senna都係自己攞來
riot話t1 skin very colourful,會唔會真係彩虹色
Q:這是給KIM監督的提問,你認為透過這次MSI的旅程,GEN得到了什麼樣的進步呢? GEN哪些部分的到來完善呢?

KIM監督:這次MSI我們學到的是,看到海外賽區的隊伍選擇了多種多樣的英雄,我們也練習了多種多樣的英雄,就像之前的訪談中提到的一樣,我們練習了茂凱、布里茨、奈德麗、卡爾瑟斯,雖然沒有選用,Canyon選手練習了薩科。我們在這些方面學習了多樣性,盡可能多樣化地練習,並且在比賽中選用,這是我們學到的東西。

薩科

d人話中國ser soloq成日見到
https://www.youtube.com/shorts/7yq5yt3hxGk

lehends chovy kiin 好好笑
peyz就真係機械人咁
金豬都幾勁 但係點解係t1咁唔順
咁不如比埋HotshotGG啦
Dyrus
我大Gen.G 重鑄lck 榮光
漏左(msi)
抱歉沒讓GEN.G大人使出全力
2-18 其實勁癲
佢輸二贏三
之前唔知邊場msi 俾人30嘅上戰績靚過佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞