有片|拍片男搭的士機場去博覽館 的士司機:知唔知我排咗兩個鐘

810 回覆
562 Like 31 Dislike
將心比己喎
而家對家係公共服務營運者 係有法律規管
做客嘅邊撚個比己?

當你去博覽館仆街 咁點先唔仆街
去東涌又話可以搭巴士
去欣澳又可以搭巴士
去青衣又話可以搭一個站機鐵
精彩
dc9真係好難捉摸
我點知你想長途定短途啊
青衣成個鐘無客
飛返去20分鐘又大旗
的士狗自己放射咁過癮,Uber 司機幾時整返個亞博館無限輪迴的士一天遊!
點唔簡單法呀傻鳩
專登去拍片攪事?
綠色藍色呢到唔去果到唔去,搭紅色全港都去,點解唔搭紅色
DC9真係好正
排兩個鐘就想做大爺
今次我撐dc9
機場上車就應該講聲多謝司機大佬
然後放低500就好即刻落車
正常
機場的士佬一定係預你返市區,咁樣佢地一轉又搵幾百,個片主本身個目的地咁近,上的士都預咗的士佬會俾面色你睇,咁咪開定機先
的士狗真係離譜貼錢買難受
支持政府全面接管的士 想揸就登記報收入交稅
的士判官個黃秋生

司機大佬,荃灣去唔去呀?
交更呀懵炳
咁請問你喺邊度交更?
觀塘呀
好呀 咁觀塘呀
冇問題
到你有一日比你上司指住黎屌 你記得支持你上司就ok
做人唔好雙重標準
唔咩好意思?

而家的士唔搭得短途?你自已唔出市區兜客喺到排兩個鐘關人撚事?果兩個鐘你休息緊架喎,搭的士嘅奉旨出埋果兩個鐘糧俾你?

咁餐廳開咗門兩個鐘都冇客,你淨係入去食份腿蛋治係咪又要講唔好意思?
冇話唔比搭短途 只不過你係機場搭短途 就好撚老土姐
果兩個鐘其實唔係咩重點 佢原意只係想大家體諒下
人地都係搵餐飯食 你係要玩野佢都冇計
只不過老唔老土就自己揀啦
咁已經有回頭飛啦 老咩土
即係出到欣澳又係老土(無回頭飛)
唔過青衣都唔好搭的士?
個解決辦法咪就係uber囉,大家都唔使排隊,係你哋唔鍾意
以後唔好分紅緣藍的士
咁DC9夠無聊啦,走去扮差佬放蛇去捉人做UBER?
邊個無聊D呀
點樣搭得唔老土?

兜路,太近唔接,太遠唔接,唔過海,出市區$100位

呢啲時候又唔講大家體諒吓?冇人咁得閒無端端玩鳩你,你乞人憎實有原因
你揸的士架?
比己? 我急時間要坐呀,你唔撚揸快D仲係到講咁多野
仲比乜撚野己呀
你排左2個鐘係到等客關人撚事? 唔鐘意咪唔好撚做囉
放個暫停接客既牌係到等人過黎講去邊囉,岩心水再接囉 咁又岩唔撚岩呀
你等撚2個鐘? 洗唔洗叫你先兜去柴灣,再由柴灣果邊兜去西隧出返九龍黎去西貢 跟住由西貢再去返機場咁樣先岩你心水? 跟足錶黎收 每次落車坐返半個鐘食野飲茶先,再請撚埋你去食 咁就岩啦嘛?
香港搭的士唔係要上車問司機想去邊?
每次跳錶$0.1我可以
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞