有片|拍片男搭的士機場去博覽館 的士司機:知唔知我排咗兩個鐘

810 回覆
562 Like 31 Dislike
咁老實講,佢地係唔使睇人面色
不過唔好撚呻話自己俾UBER搶晒客囉
呢單野,擺撚到明做鳩你又點,都唔代表司機可以用呢個態度解決件事
而家擺明做得入啦,的士佬個朵又臭一輪,雖然都臭開
支持一切玩鳩DC9嘅人,不論對錯
喺呢啲大是大非面前仲喺度慢慢清理對與錯,唔係左癌上腦係乜?
總之一切幫的士狗講說話嘅柒,不論對錯,同楊岳橋上身冇分別,繼續over my dead body囉
咁佢地返緊嘅工係用工作量嚟換金錢
你個客張單玩鳩你 ,你可以夠鐘收工個個月硬掘份糧
大家嘅心態點會一樣?

你覺得的士職業係叫返工?定係叫創業?
咁佢而家呢張單係咪冇錢收?
呢支旗唔係旗?做的士司機一定係支支旗都好爽8,90蚊咁樣行?
會唔會太理想化
同埋係工作人員指架紅的俾佢上架即係人地都覺得冇問題啦
咁何來玩鳩你?
你最多只可以話條友有心做鳩個司機因為未上車已經拍片
但你話張單玩鳩個司機我唔認同,因為係有俾錢,仲要俾左成舊水冇拎走找錢D錢,因為個司機跌錢落地下,即係呢支旗成舊水,咁呢張單點叫玩

我覺得的士狗自己見好就收啦,已經唔撚使交稅,個態度又閪,你估得條片個隻咁撚閪態度咩,嚴格黎講叫自顧人士啦,但冇交稅已經唔可以話對社會有貢獻。
好少搭的士,的士揸車斑馬線唔讓行人,經常有的士違泊阻街,記得做好市民影相1823app或者電子報案。
都係既,的士狗就係原罪
但都想你明白唔好用打工嘅心態,去睇創業/自僱人仕/社會毒瘤既的士職業
人生有高低潮,到你低潮到要去揸的士嘅時候,點樣保持高潮嘅心態?
利申:不是dc9
教人用冥通畢業未啊同學
以前我返工成日坐的士,好多的士司機係真係司機黎
至少會同你傾計,大家傾得多做埋朋友
佢地都話而家新入行個批好多都係臭脾氣,想用最短時間搵最多錢
就開始簡旗黎做,呢樣嫌短個樣嫌展,見街客近又係個台度屌支旗短,其實咪即係講俾個客聽
做得耐的士個D司機都會話呢D隨緣啦,你控制唔到咁多
樣樣都意如點叫人生呢
所以真心講句,就算短途又點,唔代表你可以咁樣發脾氣去怨個客,個客有俾錢你,貼錢買難受你覺得你唔開心D定個客唔開心D?
其實咪兩邊都唔開心。不過你屌完個客仲有錢收咁解咋嘛。
咁既垃圾態度應該減價
玩鳩的士狗就岩
機埸去博覽館翻落機場排隊唔係有插隊飛攞架咩,咁都屌?
唔洗等車?
日頭喺機場排嗰班都弱智
現代的士判官
玩你都係有俾錢
機場算好有插隊飛
咁平時的士站短棍點算?
又俾說話個客聽?
搭個的士啫,乘客要幫埋個的士佬諗想唔想接單
香港人真係慘過狗
dc9 係咁質素
連登意見幾時統一過
全體你老母個臭閪
撐唔落呢條傻9喎 自己起哂鋼先 想個的士有幾好態度
自己其身不正仲走去搞Uber
發現一隻的士狗
其實職員俾左張飛佢
40分鐘返嚟可以打尖再等客出市區
仲想點?
咪當中左神秘人囉
做過服務業都知架啦 人地仲多位留難你
我覺得應該要放多啲蛇添啊
咪咁多籍口啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞