有片|拍片男搭的士機場去博覽館 的士司機:知唔知我排咗兩個鐘

810 回覆
562 Like 31 Dislike
我強烈建議你報警
估唔到的士都有長車短搭嘅問題
好慘

所以的士起標加到100蚊先可以減低問題

縮小差距
雖然dc9屌就唔岩,但乘客都擺明玩野,下次去機場玩下都好
其實關個客咩事
你做司機ge 你理尻得個客去邊
唔順咪收工返屋企囉
唔係話接咗短途司機有得攞張飛仔
之後可以返去機場可以排返頭五個嘅咩?
乘客:你排咗兩個鐘,關我咩事

期間的士司機向男乘客表示:「(去博覽館)有鐵路搭喎」,男乘客隨即反駁:「有的士搭喎呢度」。的士司機疑心有不甘,坦言:「知唔知我向度排咗兩個鐘頭」,男乘客反指:「你排咗兩個鐘,關我咩事?」又說「你可以40分鐘內返黎(機場)」。的士司機不甘受辱,馬上反擊:「我話聲畀你聽啫,梗係唔關你事,你又唔駛負責」。

此時,雙方你一言我一語的互相對罵。的士司機語帶譏諷指斥男乘客:「我返唔返黎(機場)關你鬼事咩?學你話齋。」男乘客亦反唇相譏:「你排咗兩個鐘又關我鬼事咩?學你話齋。」車廂內的火藥味陸續升溫,男乘客表示:「你唔鍾意我,可以唔車我架!」的士司機隨即反駁:「有得唔鍾意可以唔車架咩?我都係第一次聽喎」,又話男乘客:「我車緊你去,唔代表我唔講得嘢喎,我排兩個鐘頭係我鍾意講嘢呀,你可以唔聽喎,你亦可以唔坐(的士)喎」、「你係咪向度落(車)架,我畀人影相都唔緊要架!」

的士司機:執錢呀 VS 乘客:留畀你執藥

最終男乘客選擇在中途落車,並敦促的士司機「找足」餘額,的士司機則怒氣未消,一邊表示「我找足畀你」,一邊伸手換錢,在男乘客未接過餘款時,就將錢扔在車上,然後嚷著:「唔好意思,(錢)跌左呀,執錢呀唔該。」期間一輛警車駛至詢問情況,的士司機則推說跌了錢。之後男乘客接過司機手上的餘款,並嘲諷跌在地上的3元是留給的士司機「執藥」,雙方在一片對罵聲中完場。
我唔會夠膽咁搭
真係好辛苦支持的士起錶100蚊起,等佢地收入有保障
唔係可以再排返入去機場咩?好似去東涌咁會有條線俾你插隊
已經有插隊飛,仲想點
係 條片個阿姐俾張飛仔個dc9都係咁講
批准加價都係揀客
成件事奇奇怪怪,未上車就開始拍片
未到就開定機拍片
的士狗真係仆街黎
好奇最少要去到邊度先冇得攞飛仔返嚟插隊?
開定錄影上車,睇黎同條dcg有牙齒印
擺明玩班dc9
不過dc9都有車cam
個客拍定片都好正常啫
陣間有咩事費事口同鼻拗
一直都有,但機場有職員企係到冇得佢揀客
接支短旗返去又可以插隊 其實嘈乜撚
DC9老撚馮慣
的士個原意唔係就係個 客想去邊就邊咩
如果要就返個司機轉頭
咁搭的士做乜
搭小巴 巴士好過啦
條友擺到明係玩嘢 試鳩班dc9會唔會嘈佢
點知個dc9又真係踩落去個氹到
我係條友就一定覺得好撚爽
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞