有片|拍片男搭的士機場去博覽館 的士司機:知唔知我排咗兩個鐘

810 回覆
562 Like 31 Dislike
起碼佢肯去踏出第一步,值得鼓勵
希望可以啟發到更多人點樣去合法地體驗的士呢種交通工具
班友懶係有人情味 覺得人玩嘢阻人搵食,但搭的士呢樣嘢本來就明買明賣或者班人都運輸佬嚟咪多小有啲共嗚囉
咪睇到哩度幾多人係弱撚智囉...
根本就大家都無著數, 如果係鬼佬/其它遊客唔識其它方法, 我又唔信個DC9會講相同野. 可以話見係純正流利廣東話先講個句野

仲有個片主叫
Enviro500MMC巴士迷分站-的士小判官
擺到目的辣慶人為拍片
的士司機多謝你
呢啲短旗留返比Uber做就岩
香港需要有的士判官
近又唔滿意 過海又話唔熟路
郁啲淨係嘈加價 大大聲屌客
找錢個下真係閪到
我入得機場玩鳩你我會介意自己行??
佢撞正啲唔怕死既呀伯
成架車同你炒埋牆都有
唔係未試過
唔好講撐邊個先 雙黃落客你話乘客有責任都講得出
我覺得拍片呢位阿哥直要讚啦 活生生將香港的士佬常態拍紀錄片放喺我地面前 最好整個中英日字幕版宣傳下香港的士嘅地道風情
依家無俾錢佢?快快手落完番去排番頭位仲好啦下話
康港人真係下賤,係咪每次搭dc 都要企dc 9 角度諗下
先決定搭唔搭,同埋應該點樣搭?
難得,小學雞鬥嘴竟然咁衞生冇粗口,兩邊都好斯文 一刀不剪可以出街
其實係 不過欣賞佢夠guts真係去做
巴膠On9都唔係第一日知
dc9 第一次俾 玩野 掉落地
個客拒絕執
所以dc9 再俾多次
Dc9咁都態度唔閪?師兄日日返工帶定ky 比你上司問候你老母架? 比著你比錢搭的士無啦啦要受dc9氣 拍片條友興覆返個dc9有咩問題?
仲喺度幫dc9講說話嗰啲人不如諗吓點解dc9比人玩就人人叫好
試吓依家佢玩9街邊掃地阿姐,我唔相信會有人撐佢
串番佢你廢中咁勁咪開工收工時間冚旗做十至四囉
咁都問 未上車已拍片 擺明係玩鳩個dc9 架喇
你個邏輯就係DC9係閪開,但警察放蛇就預左搞9 DC9係度撩是鬥非

DC9唔主動,乘客/警察邊做到野
咪撚係,佢正經做生意做好自己本份冇人會屌dc9。睇過有啲車cam片真係遇到啲閪客想搵的士佬笨專登比麻煩的士佬都會撐,但呢條dc9擺明係條氣唔順玩9個客啦
你柒到
機鐵唔密車
唔想等咪搭的士
機鐵機場去博覽館原來$5.5
拍定片 似有心玩dc9
Dc9又多野講 中伏
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞