有片|拍片男搭的士機場去博覽館 的士司機:知唔知我排咗兩個鐘

810 回覆
562 Like 31 Dislike
你個價值觀都幾得意喎,佢玩人就正確 司機比說話佢聽就錯
正如你所講,明買明賣片主已經剝削緊司機作為一段片嘅主角司機應該要有出鏡費
番大陸啦 大陸岩你呀 行緊無犯法唔使講道德
點得意法?有俾車錢架喎,點解你會認為係玩人?
即係個客上車講短途,你作為司機就攞正牌可以係度怨天怨地俾說話個客聽?
你等的士站係咪一定包你係長途?
明買明賣係講緊佢地呢程車既交易,你點知佢上車係咪真係想拍個司機?
你唔俾佢想自己影下野影下風景?
司機係服務行業,客人又唔係冇俾錢,點解要俾說話個客聽?

自己唔順氣排兩個鐘接到支旗係短途,就可以對住個客發洩然後掉低個客係路中心再跌錢俾個客自己執?

你個價值觀都幾得意喎。
有三種唔同的士喺機場咁樣揀紅的去玩人又有道德咩?
想睇咁多位話無問題既連登仔
返工如果咁俾人玩,自己會點做
10個有10個咪又係dc 9 做叫法
點玩法?
直接叫佢去差館,佢唔肯,我叫左公司D輔狗出黎招呼佢
下次比錢用張冥通比dc9會點

新年派利士
入張 祝你 車毁人亡 落去

諗起都過癮

Btw
1蚊都唔比dc9賺
第一係地點已經出現咗問題
機場有三種的士選擇指示牌已經明市區新界離島
同樣嘅道理等於分咗男廁女廁同傷殘廁所

正如你所講片主想影風景的話司機未講嘢嘅時候係會專注喺車窗

服務性行業唔等於用錢可以羞辱別人

最後係客人要求喺路中心落車
都優先過正常排?
而家入親去都百幾二百架的士等
有得排頭廿卅架都收貨啦

況且排得都係養生渣
除非撞到將軍澳/粉嶺/馬鞍山
唔係要維到數
點都碌街架
返工如果有人咁玩自己會點做?
咁短途,你咪車完佢去目的地咪返轉頭繼續等,中途一粒聲都唔使出
當自己唔好彩咪得,又有張紙可以插隊,可以選擇返去繼續排定係出去兜客
但佢偏偏簡左一個最差既做法就係同個客對屌
呢個係心態問題,返工一定有唔順心既野發生
係咪每當有唔順你意既事發生你就可以屌返個客轉頭?
唔通個客單DEAL有問題,你打電話去屌個客麻鳩柒撚煩?
我覺得加到10000先啱,差個一萬幾千就生活唔到嘅乘客根本自己有問題
會好型落車即刻有女幫你含撚一條龍
點樣丫
的士狗
傻閪 人地都自稱的士小判官 拍住片上車 咁都唔係明玩
影風景咁撚on9都講得出 實俾架

做客可以去近去遠都得 做的士佬都可以任講野
咁叻請個啞既私人司機
服務行業又點 佢又唔驚比人炒
你打份閪工就話要睇人面色
你其實有冇睇片?
一開始佢話要去機場博覽館,佢同企係度個D指路人講左目的地
係個D人指佢去坐紅的,所以唔存在佢自己簡紅的上呢個問題
仲要個D人同個司機講「機場博覽館呀師傅,你40分鐘落返黎啦」然後俾張紙仔佢
既然唔係佢自己話要上紅的,咁即係唔係佢自己特登去上紅的啦
一開車個司機就話其實可以搭鐵,咁人地俾錢你賺,你又唔鍾意?
係咁講排兩個鐘,口講叫個乘客唔鍾意可以唔聽然後係咁大大聲咁講,而家的士好隔音?咪撚玩啦
咁請問仲算唔算係用錢去羞辱個司機?定係個司機而家羞辱個乘客?
所以咪冇人再想坐的士囉
咁撚閪就唔好日日夜夜話UBER搶鳩你D客啦
長又嫌長短又嫌短,過海又唔去,山頂又唔去,係都要搵D 70-90蚊D旗就最好
一係就話交更,一係就見到你揮手已經擺撚定個牌話唔撚接
傻閪,人地拍住片咁上車又點?你就要擺撚定個閪態度出黎去屌客?
咁咪更多人覺得的士佬係閪囉
唔優做架,香港人冇錢坐的士架啦,但有錢坐UBER囉
你有種咪唔好係度講話UBER搶鳩你D客囉,但你又要日撚日係度講自己生意難做,跟住又俾面色人地睇

真係好撚有趣
如果由機場出發去美孚,藍田或者過海可以用運氣去衡量
但喺機場選擇坐市區的士去博覽館就一定係俾人玩囉
玩得人嘅就預咗要俾人鬧或者俾人玩返轉頭
最尾係咪出法庭傳票告DC9冇禮貌同不守規矩?
俾人玩仲有錢收真係好,玩既定義係咩?
仲有其實有冇睇片,係D工作人員指架紅的去俾佢上架
佢有同工作人員講去機場博覽館
而工作人員俾佢上紅的,咁即係呢條路線其實係冇問題啦
咁咩叫玩人?
最後叫埋D狗黎,我D輔狗同事勁撚仆街
話如果上法庭冇問題,我幫你同老細講聲請假就OK
玩撚大佢
結果個司機驚撚到喊住講對唔住
其實我都係坐車返公司拎D野姐,又唔係冇俾錢,使唔使咁樣
有時都唔係好明佢地係用咩心態去屌客,趕時間就坐的士架啦大佬
有心做佢
我見佢講對唔住我就收手啦,我都係想佢同我講對唔住姐

不過仲有好幾單係真係搞到出傳票,唔記得係咪罰錢了事
太耐之前
我又唔係揸車搵食 你咪撚癲啦
我平時都屌dc9 但呢單拍片條友明玩野仆街D
相反意見就俾你屈做dc9 你有趣D
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞