[耳機撚]召集大耳牛、枱式耳機系統用家(94)

810 回覆
3 Like 1 Dislike
但啲bass好唔自然,同埋無左底果浸托住

咁呢個可能真係8010同其他genelec嘅最大分別,8020 bass又唔會咁,當然肯定係潛得唔深,但唔會話唔自然

搵香港罪大換太貴,未計維修費都收人10幾算

我都訂咗WB2022個 ear pad
細單元好難有好bass
所以我揀SC203
本身我都有諗過買埋sub仔,不過而家就咁8020聽落都已經幾滿意,佢sub bass存在感比較低但唔係缺失,聽開嘅嘢都應付到,
唔手痕嘅話
應該未必使加sub仔
要潛得多啲啲又高質嘅bass我聽iem算
都係,可能我聽慣就會唔覺而且都無乜時間可以聽
ZMF pad到左,暫時覺補返整體厚度、bass、氛圍感,人聲變圓潤,但無左原pad果種線條感同埋人聲果種好detail嘅細節

原pad啲皮撻住塊面有時好唔舒服,呢隻絨面舒服好多,但就厚左夾頭左
呢隻有啲興趣,但有唔啱聽嘅風險
等第一水收到貨出review 再睇
好似話得1000隻?

但係睇到佢3kHz 個度成座山咁有d怕
不過又有得return
RETURNS—NO QUESTIONS ASKED
We get it. Sometimes what you ordered just doesn’t work out. If that’s the case for you, don’t fret! All customers (both US and international) may return this item in new, unused condition within 30 days of delivery.
睇head-fi話CamJam聽過嘅人都話好bright
咁都係不了
Hd620s launch得咁蝦碌嘅 launch 完又收返,review 又偷跑又收返
zmf邊對headphone?之前睇過atrium好似唔錯
似係TC嘅下一代,可能聲偏向TC個邊,MR出咗冇耐所以估計唔會咁快出新款打自己
同樣價錢好似hd 620s安全好多,同埋hd 620s遲啲實有得試
雖然一隻closed-back一隻open-back
幾時出HD900,儲定錢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞