[耳機撚]召集大耳牛、枱式耳機系統用家(94)

810 回覆
3 Like 1 Dislike
30日內斷網都得,但今次好似大部分人都用唔到

每30 日login 一次
正路佢係自動做authentication唔使再login,但今次因為azure b2c炒粉
總之佢個offline mode其實唔係真offline
新手入左對8010a,用v550 preamp出,正常音壓下某啲歌爆發位會明顯會聲拆,係過推定個振模有問題?煲機解唔解決到?

有機會係 pre amp 輸出太高
可以試下用8010a 機背個 -10dB
我最初用sc203個時都試過播歌去到特定一個位就有雜音,比代理check 咗係單元問題,最後換機。
希望你個case只係pre amp 輸出太大
試過,只係單純地細聲左,扭返去正常音壓都會拆。550都用左-6db。今晚再試下先

Thanks
如果你搵到邊幾首歌邊個時間出問題就可以同代理講有咩問題
或者你用dap/電話做source再試下,睇下同部v550有冇關
focal銀clear覺得啲聲好糢糊,應該轉用咩耳墊好想高低延伸好啲開揚啲應該咩選擇啱?
Wow
屌,終於搵到原因,原來係550 pre out個RCA垃圾金屬防塵塞dklm,一直覺得啲聲無動態,好拿混濁,又拆拆地,同平時聽耳機好唔同,以為係喇叭問題,聽巴打講轉左Dac 直出即刻唔同哂,有返動態同清好撚多,轉返膠塞即係正返哂

冇野壞最重要
好好奇8010A同8020D比係咪主要係SPL同bass extension唔同
我之前都諗過8010A,最後盲揀咗8020D
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞