[耳機撚]召集大耳牛、枱式耳機系統用家(94)

810 回覆
3 Like 1 Dislike
淨計舒適度罪大嘅大z1r好好
想買入門監聽,筆直$1000內

會駁落mixer yamaha ag03mk2,
玩錄音唱歌app,

暫時見到好似有mdr 7506

有冇人知邊度有得試7506?

或者有更好推介都可以

求指點
dma有7506試
冇咩點留意7506邊度有得試,淨係記得熊仔係有嘅
另外差唔多價嘅有srh840a,ath-m50x,都幾好評
去左旺角dma,個sales話冇demo試,其他分店都冇
沙田有喎
新手想問熊仔姐係邊間?

840a 同m 50x都試過
840a聽落人聲都唔錯,佩戴感差少少
2者比較 我會揀840a多過m50x,
m50x 夾耳,重,聲我唔得

我又試左m20x,呢隻反而試得最耐, 好似幾平衡,佩戴感亦比上面2者好

以上都係用iphone試

想試埋隻7506比較下
熊仔即係Jaben
可以試埋DT770 pro, Hi-x50
感謝巴打我會上去試試

Hi-50x係咪得通你有
感謝
以前通利代理,而家似乎轉咗,唔知通利仲有冇得試
沙田DMA有Composer 試,DMA有冇其他austrian audio headphone 試就冇留意
再唔係就8月音響展試

z1r你夠鐘起身痾尿喇
repair part S/N係6個digit
TEAC新出咗UD507
https://www.cool3c.com/article/216545
https://teac.cn/hk/product/ud-507/top

有齊哂4.4+6.3+XLR,而且終於用自家dac,好似唔錯

好似幾勁咁,用自家multi bit dac
想請教下10k budget 想整set 坐檯連耳機(open-back) 聽歌,主要聽Classic同女聲,有冇咩推薦。 (新手入門,之前用b&o h9i聽歌,早排買左隻Focal Bathys見有得插線就買多左隻Dap發現好聽好多,跟住就想玩埋坐檯。)
schiit modi + magni + hd600/hd6xx
HD800s, K812
amp 加部schiit vali玩住先
Vali 推唔到800啲動態,其實換膽有無機會改善到?
ATH-MSR7b (closed back)
。CD900ST

旺角有冇地方 有得試呢2隻
schiit mjolnir 3肯定得
cd900st香港應該未必有得試,一係去金聲睇吓有冇
買嘅唔好喺香港買,貴一截
有機會
Headfi 唔少人讚GE 5 star 5670,呢支膽好平,可以一試
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞