[耳機撚]召集大耳牛、枱式耳機系統用家(94)

979 回覆
4 Like 1 Dislike
係Tago Studio T3-03 (Gaming PKG) 賣980
Tago Studio都可以一試
整合返d選擇:
SHP9600, m50x (日馬), MDR 7506, srh440, T3-03, HI-x50
Mackie d 大耳牛得唔得? 見通利有賣
有冇人聽過mackie mc100 d聲得唔得?
主要錄音 聽人聲

呢隻香港更少人用
要靠巴打你去試下
Joshua 其實都kind of join咗headphones.com
借機,又用佢哋啲圖(早前又同beyer 割埋席
劉明
好早已經係,都係同一個圈
呢啲kol啲片不睇為妙
都係收錢辦事 好古惑的
有冇人知金寶做唔做外國人單(bns運返嚟)
定係唔收外國卡,因為佢連價錢都要vpn先睇到
所以其實個d加個鐘好聽d係咩原因?
https://www.youtube.com/watch?v=5KecFiGtV8k
可以參考下,神奇在於我連手機喇叭聽到有分別,係唔改變味道前提下,空氣感同分析力都有明顯改善咗
有可能係後期佢改,我唔sure
你畀Z1R用不如玩返brise
廠都係拎佢嚟調hp線
加有質素嘅外置時鐘降低dac嘅jitter從而提升音質並非玄學。

但問題係理論上時鐘嘅訊號路徑應該越短越好,即應安置於dac機內,外置反而拉長路徑而增加受干擾嘅機會。

所以有人質疑有時鐘輸入嘅dac其實係故意個clock做差一啲,然後吸引你買外置鐘嚟提升表現。

個人偏好係揀無clock in嘅dac,唔使心思思加clock慳翻筆錢。
即係邊條,搵唔到
佢條條都係拎z1r做ref
舖有得試咪落去拮吓
帶隻嘢出去都幾麻煩
5-7k就好似得totori一條
加鐘先好聲嘅好例子咪teac所以我買唔落
MIKUMARI Ref.2以上嗰啲香港賣好貴
依家減晒價跟匯率啦
篤埋機隨時平過日本
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞