[耳機撚]召集大耳牛、枱式耳機系統用家(94)

810 回覆
3 Like 1 Dislike
[member]我都想平平買部山靈EC Mini玩下[,有無巴打用過/member]

Tungsol 6BQ7A
我就係要呢d
可惜用唔到係部Miu audio alpha。 project ember, Sparkos Labs Gemini都用得到,仲好好聽。 $68 人仔超值可惜未搵到一對

整體似Tung sol 6sn7 round plate black glass top oval mica:
人聲、高頻中性偏亮(當然我想再亮多dd),唔會乾,保留少少濕潤。空氣感、延伸非常好
人聲有 Tung sol 6sn7 round plate 個立體感用係靜電 headphone 加埋靜電本身個真實感真係非常吸引。
Bass 量夠,少少厚,夠大力、潛得深,bass rumble 出到,拖尾夠得嚟唔會覺慢,亦唔會濁而影響分析力

同Tung sol 6sn7 round plate black glass top oval mica比較,6sn7 round plate 各方面效果會再出d,尤其空氣感、延伸。但$68有呢個質素實在非常驚喜
如果用到係T8000可能會好正
比起Mullard 10M ecc88 更鍾意呢款膽
tubeworldexpress我睇過,就係冇呢支
同時我訂咗支Tung sol 6BK7B U getter 希望d 機用得到
6BK7B 個heater current 仲大過6BQ7A 0.05A,所以唔一定可以直代 6922 (6922 0.3A,我用6BQ7A 唔燒機都算好彩)
支Tung sol 6BK7B U getter原來今日飛到香港
羨慕
我仍然努力搵緊呢款膽d大貨,搵到再分享個source
我都想買多對
PK 香港郵政,派都唔派就話冇人派唔到
我都試過,去到仲話我冇果張卡唔撚比我拎。即場屌爆條友,佢仲要死撐。佢同事都忍唔住笑尻佢,然後先接手幫我對身份證就比我拎。
有次返屋企開信箱見到張卡 好彩個郵差係對面樓派緊件 跟住拎張卡同佢取件搞掂
多數情況都係嚟都冇嚟過就話派唔到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞