[耳機撚]召集大耳牛、枱式耳機系統用家(94)

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
awas夾schiit係點樣的
我嗰部係lyr,dac用adi-2 dac,聽感同直插adi-2 dac比(大概
如果石mode嘅話,生硬兩個字就講完

膽配喜萬年bad boy,犧牲少少低頻嘅清晰度、變拖少少、punch細力、散咗少少,換嚟人聲厚暖少少,中頻變厚,高頻就圓滑啲,弦樂存在感高咗(插adi-2 dac時唔算高)
不過我都已經好耐冇咁聽,應該係話好少聽awas
各位有冇d 幾千蚊嘅ddc 推薦?
之前用緊部舊dap仔駁落v222度,有得聽吓歌就算,有聲出又無咩問題已經好收貨。點知部dap仔壞咗…然後走咗去買部chi-fi 一體枱機插v222又係聽到就算,可能大部咗啲細節都多啲,用落算係咁。
部一體機聽耐咗會熱到辣手,同埋會好似糊咗,但過一陣好似又清返。但呢幾日發覺問題好似又唔喺部一體機度,可能喺部amp度,部v222開機溫度有啲暖之後辣手,然後溫度就會一直變暖,啲聲好似又會清返。
但真係搞唔清係部一體機定amp問題,諗緊係咪一體機個解碼熱到有事,會唔會另外加個dac 好啲?
Sennheiser 確認咗佢哋同pro 唔同公司
HD490 多個pad又送個dsp software, 貴d都合理嘅
都真
Btw Jermo話應該冇新IE
唔知Senn Pro 會唔會重新設計佢哋嘅IEM呢
好多amp 都係要一段時間熱身先進入狀態,巴打見到嘅野似乎合理
其實senn記變年前點始出CM,不過要德國本地每買到
最驚係一體機熱嗰陣會濛,而且係熱到辣手。同埋之前都上嚟問過,都係話amp要熱身,所以都有咁覺得。但部一體機係播歌先會熱,唔播就無溫度,唔知會唔會一熱就濛
如果熱到辣手,唯有將佢放係通風好d地方,最好加把風扇吹下
睇你描述,似乎開夠一定時間最終都會清返?咁應該冇問題嘅。
都啱,順便可以問吓人
有冇小尾巴推薦?
用咩推headphone?
推headphone?
用緊咩耳機?
冇budget上限就hugo2
冇budget上限就MSB都係小尾巴
或者mojo2
梗係Audio Note The fifth element
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞