[耳機撚]召集大耳牛、枱式耳機系統用家(94)

979 回覆
4 Like 1 Dislike
對109 pro.
Meze Audio liric用呢兩部dac 好似好難推得好
sony隻z7m2都值得一試
如果想要開放式,偏暖,分析力都要有返咁上下, 有冇邊一隻特別recommend ?
hd650/6xx
r70x
暖少少嘅呢兩隻都算,不過hd650就唔算高分析力
r70x就分析力高啲,但又唔係hd650嗰隻厚暖
hd650/6xx
r70x
暖少少嘅呢兩隻都算,不過hd650就唔算高分析力
r70x就分析力高啲,但又唔係hd650嗰隻厚暖
MV1試下?
新Sony聲冇咩好感,但都會試試的,Thx師兄
睇巴打個講法似乎你都有考慮過liric,即係都係budgit 範圍?

似乎巴打唔介意用大陸牌子,咁可以睇埋hifiman ef400
淘寶似乎仲平d添

不過都係建識揀好headphone, 帶去試機
hd650/6xx, r70x之外我覺得109 pro, HI-X65都可以試埋
講起r70x 邊到有demo試聽到?
近排諗住起office整返set聽吓歌 想搵個時間聽吓呢個價位既demo先
好耐冇追post utopia 係咪有平
好似減到25800好耐,你可問下舖頭仲痈無得再平
應該仲有得平
Thanks. 等我又研究下先
無錯liric都係範圍所以我想成個picture 睇,如果呢隻耳機我又好似唔應該target dacmagic 200m

內地機晶片好性價比高但係調音一般都好一般咁😂
所以攪到我1516咁
個人聽感覺得ananda冇hifiman個種空氣感...
啱啱入坑,暫時聽過唔係好多隻,巴打有無介紹,搵日出去試下,嗰日試已經覺得啲聲好好,幾啱我口味,不過之後上網睇返發現呢個品牌評價麻麻,主要都係品控問題,易壞。
巴打有冇特定要求同喜好?
人聲自然通透,高音有穿透力,低頻啱啱就得 唔鐘意太暖聲低頻包圍感太強,主要都係一般聽下流行曲,暫時open/close 都得 價位2k-4k,如果平平地已經滿足到我需求就更好
似乎Stax 會幾啱你
可惜有d超你budget,不過都建議試埋SRS-X1000
或者Hi-X60, msr7b, dt1990 pro, HD660s2 呢d都啱你
哭左 鍾意utopia但係太貴唔捨得 平時
Btw 我覺得查實stella 再好聽啲 有冇平呀海外
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞