[耳機撚]召集大耳牛、枱式耳機系統用家(94)

979 回覆
4 Like 1 Dislike
而家bathys $4400好吸引
買返嚟直插電腦,又可以拎出街
是否可以九衝

但最想知道係 用USB直插電腦 vs 插DAC個分別有幾大
如果插Dac 提升巨大, 咁真係好抵玩
音響野冇話過時,好聽嘅野過幾十年都仍然有價有市
從來都冇話邊隻係endgame 必買,每個人end game 都唔同。
D9200 日馬8k有找,非常抵
但有冇你鐘意個種金屬感就唔知(呢d term太亂,你同我定義可能唔同
其他仲有Hi-x60, Beyer T5 3rd, WP900, d7200, HD620s
focal 啱啱出咗Azurys,不過未賣街,可以等埋先

平衡唔平衡冇乜所謂,夠power 就得
用USB直插電腦 vs 插DAC個分別有幾大

用USB直插電腦就會用bathys 本身個dac,插其他dac就有無限可能性
當然有不同可能性唔代表一定好聽d,亦唔一定差d。
所以呢個問題係冇答案,你要自己探索下
有啲想買返600
黎緊6月去東京想買隻10k左右嘅close back
暫時會試吓mdr z1r同埋d9200
鍾意聽人聲 流行
如果真係買原盒過關出境有無問題
應該冇問題,你可以留意下e-earphone啲二手耳牛,一萬蚊左右買到更好
唔該哂ching
我真係諗住去e earphone度試
順便留意下啲二手耳牛先
不過我第一次買啲咁貴嘅耳牛
利申:用緊ifi zen dac v2 + dt 700 pro x
逐步逐步嚟,當你買咗對靚headphone,就會攞住佢周圍去搵機試到啱睇你個人接唔接受到二手,e-earphone二手最少都有人檢查過先,所以係安心少少
啱啊
我耳機都未買 而家已經睇緊啲dac同amp
出舖頭試吓啲組合囉
d9200全新都係8千幾
行貨都係啦
最少對於我呢d細街客係做唔到呢個價
呢個環境有人問都做平啲啦
嘩不得了嘅網站
https://youtu.be/3jTUlcLDMLM?si=gWcjzwhyKFw-C8HE

可唔可以講 其實如果部機裏面啲過濾做得好嘅話唔使理其他問題?
都係嫁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞