[耳機撚]召集大耳牛、枱式耳機系統用家(94)

810 回覆
3 Like 1 Dislike
呢個真係唔識
比較過chord同supra又唔覺有noise
pick up noise 主要影響harmonic distortion, 一般RCA設計、品質正常都聽唔出影響,測就會有高低分別
除非係極差先會真係聽到noise聲

Tung Sol 6BK7A馬蹄鐵環
我睇head-fi senn記嗰條友一直都係話月頭
https://www.dmag.com.hk/products/sennheiser-hd-620s
HD620s彈出又彈入
我睇head-fi senn記嗰條友一直都係話六月頭
可能係德國佬自己出錯偷跑,個個迫住跟,之後發現就收返所有野,6月再release 過
係咪想搞清楚我屋企嗰部有幾濫交(講笑)

即係用貴啲嘅檯機聽平啲嘅headphone都唔係問題,好正常
如果我用返千幾兩千嘅一體機去聽r70x都唔會有adi-2 dac咁好,覺得佢聲底悶就另計啦,淨計質素嘅話呢個價位嚟講adi-2 dac真係冇得輸
我諗我大機會入隻,到時有得試再決定
想問xduoo xd05 bal cp夠唔夠推hd6xx?
stax x Fitear!? 狂合作呢期
In 須山,we trust
可能只係須山自己玩下?

https://www.adv-sound.com/products/eartune-fidelity-custom-fit-eartips
睇返原來adv 有做 sr003 mk2 custom eartips
都係prefer去親身試下先 唔係話stax一定好, 係我對台仔, 尤其ptt, 冇信心 comment已經見到人話HE6SE係009 level
保持懷疑先
Stax amp 一向都係比較少bass,sub bass 收得快,所以post 主用727a推有呢個效果我唔意外。kgsshv 應該會好d
d10 mk1 係例外,我懷疑d10 mk1 夾落會唔錯
當然我覺得穩陣都係用Tung sol 膽加返d sub bass 同拖尾
ptt啲文好似篇篇都飛機文咁 有時諗緊係咪自己木耳聽唔出咁多野
巴哈仲痴線,連部水月雨電話都喺度吹奏
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞