英國工黨:上台後會將鐵路國有化!

393 回覆
109 Like 31 Dislike
最搞笑下面TPE 已經£12
班基層員工唔變 換乜人經營都係咁
Man 去 Leeds 自己揸車好過
國有化只會仲衰過依家

無眼睇
唔好講人地
你自己咪係VPN移英撚

唔好以為呢排改口風就無人認得你條柒頭。
northern 買 advance ticket 嘅風險仲高過去賭場 all in 單數
外國嘅公共服務同政府效率低撚到嘔
幾個人做一個人嘢 人力成本都去咗一大截

btw 某啲井底兒登仔唔使仆出嚟話香港都慢
講得出呢句只係證明你冇去過外國
(當然某程度上香港嘅效率係靠壓榨人礦
靠你就仆街啦
我知佢垃圾
我只講價錢,上面話佢貴但我又唔覺得特別貴

畀你踢爆左我用傳送門買麵包
唔係零

不過明顯令啲人唔會有心機用呢啲咁嘅垃圾服務

大部分人都會同你講, Leeds去Man 揸車啦x2
你自己Search下星期既飛。你就知有幾貴
其實呢個政策係直接用返肥波嗰個鐵路政策
點?

你想護「肥__仔」?
咁好快我就知我會英國住大半個月 不過係northern Ireland
bno撚又贏
咁歡迎你過黎本島感受下
現代科技係其實係唔駛人做
但佢哋鐘意拆到啲野勁複雜,勁多 interface,然後請一大班 project manager 去 mamage

英國呢邊勁多 PM,可能一個執垃圾嘅 project 都有 PM。但英國啲 PM 係讀 management,即係佢完全唔撚駛識佢 manage 緊果樣野背後個 details。
咁唔可以話完全唔駛人做嘅

你深夜落去換塊牌,等佢唔好條條Fing都要人做唔可以自動化
但現代日本用兩個人就得,國鐵時代就廿個

不過計埋啲唔駛落場真做嘅,你啱
你介紹下 我親自Belfast 飛過黎睇工黨仆街野
唔係乜野針對工黨
呢個係所有在野黨都會有嘅9up問題
見電費貴話重新國有化電網
見車費貴話重新國有化鐵路
完全唔考慮現實英國政府窮撚過閪咁冇可能搞到咁多呢啲野
唔洗講遠liz truss之前個預算洗得勁啲都搞到英鎊波動到要收皮
你真搞咁多國有化肯定死得仲離譜
根本純粹9up啲gimmick吸走tory啲票

都未計國有化之後果啲問題
其實佢根本冇「服務」呢個元素
佢覺得係一買一賣
你想搭十個站
佢突然壞車或者司機急屎話唔開
三個站踢你落車
你出閘係扣你三個站錢
你搭三個站扣三個站錢非常公道
點樣去到十個站目的地係你嘅事
點解要幫你搞接駁
點解要補償
依家既英國鐵路已經係極度低效率
講緊delay 一兩個鐘係常態

根本香港班撚屌成世住香港
係無法想像英式效率
梗係去利伯曼呢三個港豬恩物感受下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞