英國工黨:上台後會將鐵路國有化!

393 回覆
109 Like 31 Dislike
工黨其實乜都唔做都老馮贏嫁la
點解要製造風險
鐵路國有化有鳩用咩,係都water supply國有化先啦。私人公司供水全世界都聞所未聞
我更加擔心為咗搞呢壇嘢降低成本, 英國會更加靠攏中国
謝定票先
即係變近九十年代British rail咁嘅樣
唔使工會反對
你睇吓電氣化嘅進度,就知有無工會反對都係一鳩樣

有一年好似全年淨係做咗 1 mile
唔解決啲人嘅問題起乜都死
國有化水電煤氣先喇屌
據工黨提出的倡議,當現有的私營鐵路營運商合約到期之後,鐵路服務將由一個新成立的公共機構「大不列顛鐵路」接管並負責營運

佢 Labour 上唔上台 GBR 都係會開嫁啦
英國啲鐵太多冇用線 成條線一日得兩班車仲留條線有咩用
「成功爭取」嘅朋友
Thames Water 可能就嚟執
當年英國就係因為唔可以學法國同日本咁起新線,所以先研發APT
仲要試唔夠就推出市場,跟住唔撚Fix快手摺埋賣咗啲專利同技術俾人地添

有市場有需求都可以玩爛,APT同英鐵都係教材級嘅例子。
成班mtr 中流底柱同工程師呢幾年辭職去哂英國

又可以比佢地有出路 幾好 拎住係香港mtr做個呢個名 全世界都搵到食
工黨真係一班傻柒
然後不斷罷工,要脅加人工

早一兩年嘅月經嚟㗎喎
語音報站先搞撚笑
個個以為自己機長
Free style講天氣響個PA同你small talk
其實呢個唔係公私營的問題,而係合約制的問題

佢專營合約幾年一續咁,
私營公司根本唔會有心機做同改善個系統,
改善完你唔比佢續約的,咁咪姐係白搞
工黨上硬台,好事陸續有來
英國路軌鐵路車站一路都係同一間公司做,係上面行既火車先判俾唔同公司做
其實呢個唔係公私營的問題,而係合約制的問題

佢專營合約幾年一續咁,
私營公司根本唔會有心機做同改善個系統,
改善完你唔比佢續約的,咁咪姐係白搞
英國路軌訊號系統車站一路都係同一間公司做,係上面行既火車先判俾唔同公司做
都係中國好
無限人礦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞