英國工黨:上台後會將鐵路國有化!

393 回覆
109 Like 31 Dislike
TOC淨係負責營運 連啲火車都唔係佢地own 啲火車係ROSCO 租畀TOC用
話就話franchising原意係促進競爭 但實際上好多路段都係一間TOC獨營

做低啲吸血鬼ROSCO同執好外判制啲行政費無底深潭已經可以解決大部份問題
仲有DfT名物熨衫板櫈 又硬又窄又直
痴撚線幾時返工做返你份內事都叫做奴隸,係咪要請你齋坐先啱聽呀大帝

你要屌咪屌香港ot 文化toxic、用人唯親又好

無需要夾硬將外國種甩漏同無效率吹做好囉
Networker 已經好好嘅investment
同d 42x slam door 比

仲有d 319,321 又係好嘢
90s standard 計
而家d快車係日立/Stadler/CAF 玩
LNER d IC225 都要讓比CAF
Alstom Derby 搞到要cut 廠...
D class 730 style 似e257 (誤)
佢入左class 701 但工會怕 doo 同driver console 搞副delay delay 再delay
而家xc 話番油啦
但d turbostar 殘到hihi
EMR 食其他 toc (London midland, greater anglia) 都好過佢
Class 700話短途commuter 砠
Class 800 坐幾粒都用silm chair...
佢學airline model 租機公司

Class 365 例子好好
MML/GWML 仲用diesel for most part
70s 已經話要電化
搞n年末搞完, hi
成個歐洲得英國連長途車都用熨衫板櫈 多謝DfT 啲奇芭防火要求
810 好番d
diu 咁on9
德國好多人唔鍾意db高速鐵路越近越貴,即日車飛 南到北可以過100€。結構上係劏遊客同商務客補貼車費。

但估唔到英國連地區鐵路都咁玩
人交得越多稅
政治立場就越轉右
但其實無咩必要去做電子化 宜家堆車好多都柴油電力一齊RUN 無電就用柴油RUN電機 有電先行電弓 其實電氣化個逼切性好低
屌罷工又要番香港 咩logic
咁倫敦好多人都要番香港 鬼佬都屌
佢地又要番香港
唔好諗得咁簡單,交稅交得最多係中產,唔係有錢人,有錢佬大把方法降低稅務開支,人哋請過專業會計師,一定做得叻過普通中產自己做盤數,但偏偏保守黨對中產開刀開到最勁,所以話中產選邊邊都死
好多人都淨係識執呢啲好表面嘅口水尾
足球流氓都係英國文化添
有幾多人會撐

唔係話你唔罷得工爭取
但而家全英國都cost of living crisis果陣都繼續有理冇理鳩罷
講到好似全英得佢地受緊苦咁
加完佢地待遇 咁好自然就要推高票價令其他人更加百上加斤
服務又依然固我咁乸西
我真係好想知有幾多人會繼續無條件支持呢種所謂文化
英國快慢同價
200km/h同100km/h一樣價。
仲有啲未出現嘅 Networker 會更好

Class 341 如果真係 91 年之後有第一抽都好勁
有 in cab CCTV 有冷氣可以長時間行隧道

啲咩 Class 471 應該都唔錯
https://www.flickr.com/photos/103688802@N02/40962509561
文匯報都引用嘅網友你好

屌你老母
呢個Blocked user係文匯指定網友
唔駛咁真心同佢拗,條撚樣唔會覆㗎喇。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞