英國工黨:上台後會將鐵路國有化!

393 回覆
109 Like 31 Dislike
破產啦屌
diversity & inclusion

一年到黑淨係洗一大舊錢搞呢啲,用好多錢整彩虹旗,登彩虹旗廣告,或者搞 event 叫你班白人、亞洲人蟻民要體諒啲至高無上嘅迴教徒,佢哋喺 Ramadan 成個月絕食所以無精神返工做野,咁所以要搞好多野去令人認識迴教
冇 sounds good doesn't work
班鐵路撚樣食公家福利 罷工罷得仲勁
每次一講到英國問題
你仲有同一班人都會出現
容許d鐵路公司買車先啦屌
租黎把撚咩
因為英鐵係廢國一面嘅濃縮體代表作。

只要研究英鐵點解咁廢,基本上就會摸清點解英國會有咁多垃圾。
買完車過幾年投唔到條線啲車扔落咸水海?
租車係因為唔夠錢買?
咁真係肉隨針板上,唔係求其擺抽車落去都啱
俾烏克蘭買武器?
點會買
幾年一個 contract

同埋又咁講,車唔算佔大問題
最大個問題都仲係人
你搞得掂班司機已經 solve 到好多問題

同埋都唔係罷唔罷工嘅問題
ok 就算照罷工一個月有兩三日行唔到
咁唔該你班司機淨返果28日好好地咁返工
Nachvekehr 輸錢輸到仆街喎
除非你要hybrid 番工日日搭
一次半次長途旅行 我都建議你搭national express
車程耐就耐d 但起馬穩陣 唔洗提心吊膽
我試過買左飛入閘由Tottenham hale 想搭去stansted
信號問題搞左勁耐 等左成粒鐘 去到Bishop 唔知乜鳩 又停撚左要等第二架車 明明仲有2-3km 就到機場
差d趕唔切班機 勁多人要出番閘轉的士
你需要嗰陣唔會平,你唔需要嗰時先會平,咁無乜鳩用其實。
日本國鐵啲撚樣嘅現代化版

本來五個人做得完嘅嘢,要你管理出廿個人
但Output係五個人嘅量都無

而現代兩個人已經做得完
好明顯你係VPN移英撚
10:00係正常時間
advance兼off peak
你都特登揀晒最平嘅condition拎出黎講
仲要兩個月前訂
到時啲撚樣有冇開車都成問題
我唔明點解針對工黨
國有化一定仲垃圾左
反而再召標但完善D條款控制票價同服務仲好
你過黎住一排就明
佢爭在未set 埋 Rail Pass

除咗啲旅行撚之外
住喺英國嘅人有冇人會咁樣advance 2個月前買定
你咪理呢班Vpn移英撚啦。

全個國家都知鐵路世一垃圾,係有班白痴連登仔係度包坳頸之嘛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞