英國工黨:上台後會將鐵路國有化!

393 回覆
109 Like 31 Dislike
如果整體係可靠嘅
呢啲嘢真係可以改善Experience

但基本嘢做唔好,去做呢啲門面花邊嘢,只能用「把撚」嚟形容
講真 英國火車票 平過大國嘅車票
由leeds 去Manchester 都係5-6磅
老實講專營權不如唔好淨係英國公司做
賣埋俾日本仔學下人地點做仲好
果班鐵路撚樣夾住英國人幾廿年
係等候要反省下
講起就嬲 正打靶
你睇下南邊嗰啲係咪呢個價先?
繁忙時間起碼係你五倍以上。
啲垃圾搵外國人笨把鬼咩

HITACHI Newton Aycliffe車廠未蝕夠錢?
本身唔夠單都叫你留響度養人
Unite啲撚樣根本自作自受
淨係識叫政府科水保就業
https://www.bbc.co.uk/news/articles/c03rj901jldo

你啲撚樣留唔到客保你老母咩。

HITACHI都講明係無計,只能同你講英式廢話"reviewi all remaining options"之後摺柒咗間廠佢。
你睇下南邊搭cross country去 manchester d車票 100鎊左右呀 仲要罷工 想搭都唔一定有得搭 焗住megabus
thames都老破,
喺政府手唔係貴,係停運
其實南邊巴士都要呢個價
火車25鎊巴士22鎊 一樣貴 所以唔關火車事 係全部都貴
Lip service 吹水英國佬最叻
實際工作質素係第二回事
不嬲都有外國公司

而家 west midland 有 30% 係 JR East + 三井

來緊 elizabeth line Tokyo Metro 有入標,但要踢得走黨鐵
我平時屌開德國政府
但佢個全國地區鐵路月票 49歐真係好抵屌冇得輸
有鳩用咩

做咪又係原本嗰啲撚樣

Elizabeth line連個票價都未同舊鐵分離啦。
on9 係都係energy 先.
你收返鐵路搞撚得掂咩.
英國佬真係鳩嗡就當做左野
真心想討論 個問題應該點解決

但我諗一定唔係國有 呢家咁嘅情況 都仲罷工
國有 政府架構下 必然罷得仲犀利
你呢啲大北方咁梗係啦

London 落 Brighton 都10幾鎊以上啦

長途仲慘烈,一個唔該要焗買Anytime真係100鎊
Just search

Hkd $500左右 London to Manchester
Bus 220左右
But 你比較下大國車票價格先講 貴啦
都好丫

本身就係補貼
服務點都無法改善

咁不如平返啲提高返利用率先講

好過英鐵咁一邊嗌無錢一邊趕客。
德鐵都係超唔準時

但無英國嗰隻全國罷工咁多咁惡劣

德鐵唔準時但都會盡量有包底
英鐵停咗就理得你啲客死。
叫人少揸車
同公共交通
先唔講可靠度
淨係票價已經貴過我入油
Sounds good Doesn’t work 嘅始祖就係英國佬
你試下香港去廣州幾多錢? 價錢唔差得遠喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞