硬件撚 討論硬件知識、砌機list、解答問題集中帖(42)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
X62 X52香港準備有

1299 and 1199
應該聽日或下星期頭
6000list求評 平時會打lol ow pubg 上網睇youtube
請問問下買邊張capture card好 想直播ps4 switch果類遊戲
mic有無好介紹
想買notebook,文書用多想要ssd,各位巴打有無好推薦?
6000list求評 平時會打lol ow pubg 上網睇youtube

最好換550W
AMD Ryzen 5 1600 YD1600BBAEBOX 6 Cores/ 12 Threads, 3.2GHz,19M Cache, Socket AM4 CPU BOX w/Cooler
數量: 價錢: HK$ 1675 送出
ASRock 華擎 AB350M Pro4 B350, DDR4, AM4 Socket, M.2, USB3.1 Type C,M.ATX M/B
數量: 價錢: HK$ 605 送出
Corsair Vengeance LPX CMK16GX4M2A2666C16 DDR4 2666MHz 16GB Kit (2x8GB) 連黑色散熱片
數量: 價錢: HK$ 1050 送出
Sony M Series SLW-MG4/T 480GB 2.5" SATA3 6Gb/s (Solid State Drive, SSD) 固態硬碟 7mm
數量: 價錢: HK$ 999 送出
ASUS華碩 STRIX-GTX1060-DC2O6G GTX1060 6GB GDDR5 雙風扇顯示卡 (DI-E1060R6)
數量: 價錢: HK$ 2150 送出
ANTEC VPF550 AN-PS-VPF-550 550W 80Plus Bronze火牛
數量: 價錢: HK$ 399 送出
總數量: 6 總數: HK$ 6878

機箱到時再揀
約7000筆直有無野可以執
今晚去出機

用珍寶個ryzen套裝 加多條3000MHZ 8G ram 同你價錢仲要平20蚊

想請問呢個list有咩評價,跟悠二網度執一執整合出黎
如果張顯示卡改做
Gigabyte GeForce® GTX 1050Ti D5 4GB GDDR5
性能上分別大嗎?
主要用黎玩LOL, 單機game唔需要全開,1080P接受到就ok

如果火牛用番450W,第時想upgrade張顯示卡會唔會唔夠W?

底板用ASUS PRIME A320M-K會否太大差別?

利申自己唔熟電腦野,幫細路砌,佢呢期淨玩LOL, 唔清楚佢之後會玩咩game

Budget預5-6000

謝解答
X62 X52香港準備有

1299 and 1199

準備9衝
應該聽日或下星期頭

悠二巴 你公司個網係咪死左?

另外想問 電腦主機位置問題
而家有兩個選擇
1. 電腦檯底 貼住地下
會唔會因為朝濕問題,地下濕曬而影響到部主機?
2. 半身櫃上面
有機會受陽光照射 雖然有窗簾 但可能都透到d光
自己有部舊主機 一開機就有陣個d機械運作發出黎嘅熱哄哄既味 放係隔離應該好難受 但應該新機無咁既事?

唔知大家有無建議?
宜家砌Ryzen用4-8ram slot
應該用幾多Hz ram

如果張顯示卡改做
Gigabyte GeForce® GTX 1050Ti D5 4GB GDDR5
性能上分別大嗎?
主要用黎玩LOL, 單機game唔需要全開,1080P接受到就ok

如果火牛用番450W,第時想upgrade張顯示卡會唔會唔夠W?

利申自己唔熟電腦野,幫細路砌,佢呢期淨玩LOL, 唔清楚佢之後會玩咩game

謝解答

補充,想玩PUBG, 高效都可以,唔洗全開

如果張顯示卡改做
性能上分別大嗎?

謝解答

以此條件,gtx1050TI完全足夠
看你會點upgrade,如果係gtx 1060則可以勉強應付
1070,1080就可能唔太掂

不能超頻

如果張顯示卡改做
性能上分別大嗎?

謝解答

看你會點upgrade,如果係gtx 1060則可以勉強應付

不能超頻

唔好意思,頭先打漏左,如果想玩PUBG, 高效唔洗全開gtx1050Ti應付到嗎 ?
想買notebook,文書用多想要ssd,各位巴打有無好推薦?

筆直5000到

如果張顯示卡改做
性能上分別大嗎?

謝解答

不能超頻

唔好意思,頭先打漏左,如果想玩PUBG, 高效唔洗全開gtx1050Ti應付到嗎 ?

可以
應該聽日或下星期頭

而家有兩個選擇
2. 半身櫃上面
自己有部舊主機 一開機就有陣個d機械運作發出黎嘅熱哄哄既味 放係隔離應該好難受 但應該新機無咁既事?

唔知大家有無建議?

公司網站更新緊

今日內會有新版面

成個介面都會變左

如果張顯示卡改做
性能上分別大嗎?

謝解答

不能超頻

第一 DDR3 RAM
第二 牛用550W較好
第三 比多兩三百換1060 6gb考唔考慮?

點解我搵唔到優惠套裝

點解我搵唔到優惠套裝

珍寶揀電腦節優惠

如果張顯示卡改做
性能上分別大嗎?

謝解答

不能超頻

第一 DDR3 RAM
第二 牛用550W較好
第三 比多兩三百換1060 6gb考唔考慮?

第一 唔好意思,簡錯左 自膠
第二 我都覺得係
第三 3gb同6gb差5舊 兩者分別大唔大?

想問下圖呢個list得嘛?

非硬件問題求巴打救命
頭先屎忽癢DOWN完個Realtek high definition audio driver ver:8004
跟住我耳機就變到極大聲
SET哂最低最低都好大聲
本身就2X~3X 都好舒服
而家SET到得1,都好似以前既100咁.勁大聲
右下禁喇叭,顯示得喇叭,冇耳機
刪左個Realtek high definition audio driver
DEL埋D檔案,但都返唔到去以前咁
好頭痛
應該聽日或下星期頭

而家有兩個選擇
2. 半身櫃上面

唔知大家有無建議?

我自己就不嬲擺地下,隔塵除塵做得好就問題唔大
有list係咪可以直接去電腦鋪問價?
有冇巴打撚過淘寶自組水 有啲野想問
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞