硬件撚 討論硬件知識、砌機list、解答問題集中帖(42)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
預算大概6000-8000
平時主要係想玩啲大型遊戲
例如大逃殺 等等(其實屋企有ps4 但無奈唔鐘意用手制玩射擊game)
唔算太了解硬件啲嘢
目標係希望顯示卡有gtx1060 16gb ram
i7cpu 希望散熱嘅效果會好啲
另外想問下 深水埗砌機信唔信得過?
大陸京東嗰啲又係點?又咩水冷又剩

深水埗Centralfield砌機信得過

8000 i7 gtx1060 16gb 有D炆水

打手收皮

估下到時去到條list會點?

自己上網禁下i7 1060 6gb ram16gb 幾多錢啦 6000至8000咁多要求

有咩問題

MSI軍規用料

Ryzen msi板就話廢啫 intel冇問題喎
塊板係以前悠二list嚟

深水埗Centralfield砌機信得過

8000 i7 gtx1060 16gb 有D炆水

打手收皮

自己上網禁下i7 1060 6gb ram16gb 幾多錢啦 6000至8000咁多要求

有咩問題

佢希望散熱既效果好d 加埋個水冷比佢 就有問題啦

原廠cooler
450W牛

為踩而踩
牛比夠你550 咪加多50$

打手收皮

有咩問題

原廠cooler
450W牛

為踩而踩

果位巴打見到條list就跟佢出啦 加埋隻cooler

有咩問題

原廠cooler
450W牛

為踩而踩

講明買邊隻 一陣比sales水

有咩問題

原廠cooler
450W牛

為踩而踩

講明買邊隻 一陣比sales水

GELID Tranquillo Rev. 4 CPU Cooler 佢話呢隻嘛
加埋上去

比返550牛 散熱好少少cooler你囉
其實7700原裝cooler都夠啦

班被害妄想症撚見到溫度高過6字頭就會嘈

咁係佢講需求果陣講要好既散熱 又話京東咩水冷果d 先諗佢要好既水冷姐

咁係佢講需求果陣講要好既散熱 又話京東咩水冷果d 先諗佢要好既水冷姐

比隻antec佢
算吧 相嗌唔好口
總之8000出i7 16gb 1060 6gb其實冇問題

但求list嗰條友有冇諗過ryzen ?
算吧 相嗌唔好口

人地指名叫i7
算吧 相嗌唔好口

人地指名叫i7

睇到 我問有冇諗過啫
算吧 相嗌唔好口

人地指名叫i7

不過真係唔抵玩 呢個時間i7
想買隻SSD,各位有冇邊隻好?

240-250GB

kingston uv400
klevv u610
算吧 相嗌唔好口

去到腦場俾SALES氹一氹
就有問題
算吧 相嗌唔好口

就有問題

一陣話無貨就有新推介 所以網店
算吧 相嗌唔好口

就有問題

梗係i5抵玩啲啦
GTX 1060?咁廢 一樣價錢轉張1050ti比你 ti喎
VEGA 未出就講要加價 班 marketing 獅子開大口,點收科
VEGA 未出就講要加價 班 marketing 獅子開大口,點收科

AMD d marketing strategy 超怪,係咁自打咀巴

睇黎食大左個胃就開始有 d 失控,冇啦呢鋪,老黃一陣笑住出黎講 Volta 我地可以遲多兩年先發佈
有無人知點係京東買野
無銀聯卡
有無人知點係京東買野
無銀聯卡

我係TB搵京東代付
仲有9折添
知唔知而家1070大概幾錢到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞