硬件撚 討論硬件知識、砌機list、解答問題集中帖(42)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike

想買黎玩下

38UC99

唔係喎 ***黎 CHG90?

Yesyes

royal級

好似可以頂我pg348q+2417h

定係等pg35vq 好呢

呢隻唔係1080p黎咩

3840 1080
T字頭砌機有冇伏?有冇啲咩要注意?

去法奧啦

Sorry啊,即係。。。?

google

38UC99

Yesyes

royal級

呢隻唔係1080p黎咩

3840 1080

不了

38UC99

Yesyes

royal級

呢隻唔係1080p黎咩

3840 1080

不了

不了1080

Yesyes

royal級

呢隻唔係1080p黎咩

3840 1080

不了

心諗打fps要拎轉頭先望到子彈同小地圖已經夠on9

去法奧啦

google

係我打錯Keyword搵,sorry

去法奧啦

google

faroll.com 呀ching
有list求評
屋企部機壞咗,想砌返部 本身唔熟電腦加上幾年無睇,求各位巴絲嘅協助

1. Budget
8,000 – 9,000 (包mon, window, 防毒)

2. 電腦主要用途
打機 (LOL, Sims4&所有資料片), 擺相, 長開, 希望用到四五年

3. 個人需求
以上遊戲希望開到高畫質, 流暢, upgrade咗部機都想玩下其他games例如 Resident Evil 7, GTA V, Watch Dogs 2都係開高畫質,唔知張卡得唔得呢?

4. 將會使用mon的類型
打算平平地買個1080p, 60Hz嘅mon
見到網上有隻LG 22MP48HQ HK$899唔知好唔好?

5. 上網搵左條List再加左少少野, 求評
Windows
- Microsoft Windows 10 Home 64Bit (中文繁體版) (OEM) $999
CPU
- AMD RYZEN R5 1600 3.2GHz 16M L3 6 Core 12 Thread 65W AM4 $1689
主機板
- ASRock AB350 Pro4 AM4 ATX $715
顯示卡
- GALAX GeForce® GTX 1050 Ti OC 4GB GDDR5 $1110 SALES (諗住之後唔夠再upgrade, 定直上1060 6GB好?)
RAM
- G.Skill DDR4 Aegis Gaming Series 3000MHz 1x8GB F4-3000C16S-8GI $510(諗住之後唔夠再加)
火牛
- Antec NeoEco II Series NEO-ECO2-450 80Plus Bronze 450W PSU $445
HDD
- Toshiba DT01ACA300 3TB 7200rpm 64MB 3.5 Inch HDD $550
SSD
- Samsung PM961 256GB NVMe M.2 SSD $895
機箱
- Sharkoon VG5-W(Blue)藍光 $320
Total $7233
剩底嘅買mon加防毒

6. 無信仰, 唔想等新intel, 打算出AMD用幾年先

7. 另外,自己唔識砌機 ,想問下去邊砌穩陣, 上網砌定係落黃金砌好

最後, 再一次唔該各位巴絲

紅字想Watch Dogs 2高效仲要得8GB ram

唯有放棄呢隻game

Yesyes

royal級

呢隻唔係1080p黎咩

3840 1080

不了

心諗打fps要拎轉頭先望到子彈同小地圖已經夠on9

唔係架 玩慣左21:9啦已經

正過用16:9, 特別玩pubg
Mon用22mp68vq
而家電腦節都係做緊899[/quote]

Thanks 過兩日去睇下
Mon用22mp68vq
而家電腦節都係做緊899

Thanks 過兩日去睇下[/quote]
好多MON做緊特價 philips有D型號仲送G413
pg35vq acerx35 好野離
用AUO VA pane l

ips 落後了

ips 落後了

我一直等緊 , 想放pg348q
有list求評
屋企部機壞咗,想砌返部 本身唔熟電腦加上幾年無睇,求各位巴絲嘅協助

1. Budget
8,000 – 9,000 (包mon, window, 防毒)

2. 電腦主要用途
打機 (LOL, Sims4&所有資料片), 擺相, 長開, 希望用到四五年

3. 個人需求
以上遊戲希望開到高畫質, 流暢, upgrade咗部機都想玩下其他games例如 Resident Evil 7, GTA V, Watch Dogs 2都係開高畫質,唔知張卡得唔得呢?

見到網上有隻LG 22MP48HQ HK$899唔知好唔好?

Windows
- Microsoft Windows 10 Home 64Bit (中文繁體版) (OEM) $999
CPU
- AMD RYZEN R5 1600 3.2GHz 16M L3 6 Core 12 Thread 65W AM4 $1689
主機板
- ASRock AB350 Pro4 AM4 ATX $715
顯示卡
- GALAX GeForce® GTX 1050 Ti OC 4GB GDDR5 $1110 SALES (諗住之後唔夠再upgrade, 定直上1060 6GB好?)
RAM
- G.Skill DDR4 Aegis Gaming Series 3000MHz 1x8GB F4-3000C16S-8GI $510(諗住之後唔夠再加)
火牛
- Antec NeoEco II Series NEO-ECO2-450 80Plus Bronze 450W PSU $445
HDD
- Toshiba DT01ACA300 3TB 7200rpm 64MB 3.5 Inch HDD $550
SSD
- Samsung PM961 256GB NVMe M.2 SSD $895
機箱
Total $7233
剩底嘅買mon加防毒

7. 另外,自己唔識砌機 ,想問下去邊砌穩陣, 上網砌定係落黃金砌好

部機唔係拎黎做野用去psngamer 買100蚊win10,個mon應該賣緊1099,22吋1080p會睇壞眼,真係唔夠錢dsiplay 轉galaxy 1060

去法奧啦

google

http://faroll.com 呀ching

Faroll無得碌卡
有list求評

1. Budget

2. 電腦主要用途

3. 個人需求

Windows
CPU
主機板
顯示卡
RAM
火牛
HDD
SSD
機箱
Total $7233
剩底嘅買mon加防毒

紅字想Watch Dogs 2高效仲要得8GB ram

唯有放棄呢隻game

放棄依隻Game+直上1060就得

ips 落後了

可以唔洗等
acer z35 z30 有樣睇
AUO va panel=ghosting

ips 落後了

可以唔洗等

咁又話好野黎, 假膠 ? 我無買過va mon

去法奧啦

google

http://faroll.com 呀ching

Faroll無得碌卡

用payme 轉錢出黎囉

ips 落後了

可以唔洗等

曲到圓 sorry

ips 落後了

可以唔洗等

曲到圓 sorry

我真心

咁pg27uq 呢 ips 定va

ips 落後了

可以唔洗等

曲到圓 sorry

我真心

咁pg27uq 呢 ips 定va

ips
啲砌機料幾時降翻價
啲砌機料幾時降翻價

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞