達哥去左參加台仔辦既街霸比賽 3

1001 回覆
64 Like 22 Dislike
你講達哥
ProblemX 同 EndingWalker
https://www.twitch.tv/topangatv
淡水成日咁講佢
d制最好set哂係右手果面
左手無名指中指食指要成日都要拉擋
悠白正常聲好正常
擋唔係淨係㩒左/右制? 我成日都擋唔到
攻擊有分上段 中段 下段
下段攻擊要踎先擋到
中段一定要企係度先擋到
上段就企同踎都擋到

你擋唔到可能係因為人地用下+輕/中/重腳黎踢你但係你企係度擋
佢哋傾偈又幾歡樂,不斷輸比賽都有講有笑
尋晚妮子台妮子淡水悠白達哥講bl笑死
一個bl達仔就上水笑到傻
係邊度有得聽
咁應該習慣踎擋,擋到嘅機會高啲
因為踎擋可以擋曬下同上段,可唔可以咁諗
https://www.twitch.tv/niconini11369/v/2127372952?sr=a&t=26239s
7:17:00 左右達仔入去
不過前面講bl講都勁耐
係, 而且中段技一般發生時間長, 會比較反應再切換站防
所以一般黎講地面戰蹲防比例會高D
一開頭玩現代luke
但係我覺得現代同經典都係差唔多難用,轉左經典之後練左個簡單combo
輕中重拳再是但連個波/昇龍咁,諗住可以出下combo
點知對左隻marisa,佢有個模式係兩隻手抱住個頭,打佢兩野就自動反擊(應該唔係DI)
個個模式係咪隻隻角色都有呢招?我除左撻佢之外係咪冇解決方法
佢地玩比賽有d似返以前玩fifa
有返d人同達哥互動先好笑
達哥指早前有兄弟喺社交平台到留言笑佢文科仔唔熟 VPN,
話就算你條線幾快但你用 PS5 都無用,
惟達哥指自己係玩緊 PC 版,
嗰位兄弟就悄悄刪掉留言深潛了...

P.S. 條線幾快同有冇延遲無必然關係
笑死 輕描淡寫就秒咗個兄弟
直播見到有兄弟叫達哥轉 cat6 線,
其實我想講,
靚啲嘅 cat5e 連 10G 都食到
pccw 俾你嗰條行 2.5g 夠做有突 la...
marisa獨有招, 除左撻佢之外可以用無敵技或超必打番佢,
但撻係最正路, 後者冇神反應的話,
基本上都係靠預測估中佢會出哩招先打得中
笑撚到仆街 條友真係好柒
Keyboard最屈機就係左+右=冇input
所以可以禁實右,之後你狂tap左制=向右dash

我地再用依個原理,右制同parry一齊Hold住,之後即刻tap一下左制
係放開左制嘅時候就會變drive rush

明白原理之後,就可以好似西沙咁講,將parry個timing轉去同禁左制,甚至係放開左制個1frame,就會係超快drive rush

希望幫到樓主
佢哋都知自己同對手咩實力 盡咗力就夠 呢5個人勁有火花
達仔入call
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞