達哥去左參加台仔辦既街霸比賽 3

1001 回覆
64 Like 22 Dislike
大天神(即係主辨方)上季有自己落場做埋學生 師兄組既
佢就係玩蘇聯佬
上個月賽前大天神有四圍搵準學生打了解實力

https://www.youtube.com/watch?v=KA7ope8JLE8

本身個老師main JP
想學生全部玩JP
但啲學生唔肯
之後佢開JP 被嬌兔隻DJ 50++ 打到仆街
第二日就叫學生玩DJ
皮弟本身就話玩Marisa,因為Marisa都夠強所以佢話okay
就變左1 Marisa 3DJ 強勢隊
見人地打機多數用exitlag 唔知岩唔岩達哥用
睇到自己都想買黎打sf
但心知實比人sm 打兩鋪就棄驚
#277 咪扯緊火
冇人控制到jj
係唔好彩有埋達哥
好似話有DEMO版
不過我記得佢地話DEMO版係趕客
咪成日怨有埋達哥啦
jj發揮唔到最強大師兄兄統治力
達哥狀態神經刀 練唔夠combo
悠白 妮子同組嚟講又係最弱果位
成組都海軍鬥水兵
根本有邊個都係唔好彩
不過又好彩4個加埋咁好笑
氣氛又好
達哥成日太高ping好難打
睇佢練習1x ms嗰啲都打得有來有回
唔會好似琴晚咁直接送頭

悠白 妮子都算四隊頭兩棒嚟講都算最廢
不過整體幾有效果幾好笑
最好笑godjj
歸根究底就係淡水開頭揀卒個陣打輸搞到要硬食JJ
又事前講好揀返悠白
達哥依家17862分 要上鑽了
呢個陣容擺明就係要贏,
就會少咗娛樂性,
呢個只係普通玩票性質比賽,
仲要有咁多新手,
無話佢咁帶隊唔得,不過比大眾嘅觀感唔好囉,
比我會覺得你贏咗又點? 大蝦細嘅感覺
不過可能刺激到其他隊要發奮剃佢哋眼眉,
咁就好睇了
諗下大部分競技漫畫動畫小說劇集都有呢類為左贏不擇手段嘅角色係度
所以我就覺得佢好稱職,而成件事都好合理
依加其他組都期待緊EVO JP後大改版出豪鬼果陣會Nerf DJ
等RB投資失敗
Yoro 被JJP 打到黑面實錄

https://www.youtube.com/watch?v=rlm-hAGLg3c
原來上季都係淡水組包尾睇黎係教學方式問題
Exitlag多數係玩東歐個邊d ser
JJ係做效果啫
如果作為導師,除左有底嗰班師兄,教新手叫佢地用同一個角色其實好合理 有啲位可以一次過教哂
你睇淡水教妮子春麗,教悠白軍佬,教達哥Jamie 要用多幾多時間
無直接關係架喎
你覺得3隻DJ同Marisa個隊 淡水隊贏到咩
教學問題佢教練cv最靚,出左一個世界冠軍又帶亞運
成隊兩個唔受教,一個無天分,得翻妮子受教又有天分
關咩事, 其他人都係咁教
同埋佢教學都唔係一齊上堂, 係各自分時段教, 係咪同角色根本冇影響
事實就係佢咁揀係冇問題, 不過件事出嚟唔好睇
我諗係因為淡水唔想佢哋因為個比賽而討厭街霸,所以盡量都以佢哋嘅諗法行先,喺上堂嘅過程淡水一直都好soft ,唔會叫你一定要點點點,可能呢種模式岩長期訓練,一兩個星期未咁快見效果
DJ個壓迫感大到
連師妹用都feel到
仲要3隻點搞阿
如果godjj之後肯轉返用jp可能拎倒啲分
不過宜家唔爭冠就冇乜所謂應該玩得開心就算
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞