達哥去左參加台仔辦既街霸比賽 3

1001 回覆
64 Like 22 Dislike
冇乜可能啦
大家一日都係24個鐘
你進步人地都會進步,差距只會越黎越遠,正正就係當日gamerbee評達哥個段說話
唔係無練 係練得少 對比其他參賽者真係練少好多
人地真係由朝練到晚
達哥就下午夜晚練一陣 打完人中練一陣 加埋應該都係練得5粒鐘左右 邊會夠人打

不過練得少唔大問題
係有班盲撐撚係要死撐佢唔係練得少而打得柒先係問題
而家佢係連基本combo都做唔好
一係就話練得多無用 一係話咩天份唔夠 一係就賴ping
肉鳩酸
可能人地已經練到瓶頸位/上限 無得再勁
有人屌達哥練唔夠 另一面都係覺得達哥有得再勁d
其實客觀條件黎睇真係冇咩可能SF呢類對反應/距離感要求極高既GAME, 達哥本身年齡上個已經極度劣勢 其他仲要係本身打開槍GAME/LOL個啲電莖野
達哥仲要忙到HIHI唔似啲人可以日日開台由朝打到晚
呢度又鬧佢咩唔努力練, 真係為左呢個綜藝節目將個幾月routine完全打亂咩唔通
係可行範圍內盡力已經好夠
係呢堆前提下佢唔係每場都比人炒PER輸得肉酸其實已經算交足功課
而且好多人包括達哥自己好似都覺得炒PER係好大件事
但根本KAGAMI自己都話佢地個啲LV 你來我往既3:0 炒PER根本好常見 時有發生
唯一負皮出現了
粗咪個1 frame操作到底係超越人類極限 定 cheat
金剛阿含嚟
呢到有幾多人睇完人鬼先開始玩街霸
好似唔少人呢期入坑
有睇開無入坑
漫畫咩
達哥甩連技同練得唔多係真
但ping問題真係好大影響

好似你揸車個軚盤有時會delay
遲少少先有反應轉向
有時又正常
點會影響唔大

所以話咩賴ping真係好on9
今次evojp係近5年最多人參加6000幾人,而SF6有4000幾人,好誇張,今次難度應該難過capcom cup
前一個post都有幾件
啱啱睇Yoro台
佢諗住EVO JP 前練下功 谷隻Rashid上2000
結果狂輸 依加得18xx

有啲負面留言根本就唔係想比建設性意見
只係想乘機發洩咁都唔知做咩咁肉緊係咁屌
我有訂閱都咁話
有幾個好似當自己達哥親信咁
邊度買sf6可以更平
其實真係幾撚癲 佢本業係做實況,唔打人中唔開台就唔係佢啦 打sf比賽從來都係志在參與

佢算係額外抽時間練,有時練都冇公開live比人睇,有班友上哂電屌佢唔練,講真有訂閱支持都好,班屌人老母既人就得閒睇幾個鐘直播姐,有乜資格屌人唔一日練8個鐘然後要聽你指揮點練點打去滿足你?

你提佢飲酒 唔好亂跳之類冇問題啊,嬲到下下晦氣叫人收皮 咪撚亂打 全隊最廢 影衰香港 etc有乜意思
認同 勝利球迷咁
STEAM 300蚊
買完隻驚D英仲要課金買
SF6就係觀賞性高到格鬥GAME回春
有d錢係要比人賺下既 , 又唔算好貴
直接買ULT
而家格鬥game係咁貴。你要用4個新角起碼買deluxe,之後每年出4個角又要再買。仲未計佢d skin勁吸血。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞