達哥去左參加台仔辦既街霸比賽 3

1001 回覆
64 Like 22 Dislike
119連勝
120:0
打到restia 自殘
https://clips.twitch.tv/SpineyHardSquidCharlieBitMe-LixeRozkFYCws7Nc
jp仲噁心過dj
一條血落地兩次 猜唔中就冇左
會唔會諗得太誇張
呢個節目雖然話係比賽,但始終都係娛樂成份比較高
淡水教學生有娛樂效果既話,重算包尾都好下次都會請佢嫁啦

真係咁著重輸嬴要學生換角就可能變得唔好睇,觀眾睇完覺得咁辛苦都提唔起興趣玩SF
冇娛樂效果之餘又喪失推廣SF既意義
唔明點解達哥要由隻GAME推出開始就一直堅持用JAMIE
純粹係因為角色設定係出生於中國香港, 靈感來自成龍?
一個二個大師級都用屈機角, 你仲用廢角, 揀角果刻已經輸在起跑線

而家300PING有2種解決方法
一係開賽前揀個連去台灣係真係順既VPN
一係揀個就算300PING都影響不大既角色
你點睇佢同組都有個用Jamie 打上大師
啲分組係咪鳩分?人哋組兩個新手都勁到痴線
應該話達哥比較鍾意用長髮角色同醉拳
始終唔係專業比賽,係貸天神自己賽前評估
同埋進唔進步好睇個人,有啲人賽前垃圾,一有人指點諗通咗就變好勁都無法㗎
淡水有亞運教練呢個朵,仲頂到既
係老師評估架喎
達狗唔搵人民幣啦咩?
客觀睇學員無天份 或者好似jj 咁唔聽話都無計
佢好似都教出過 冠軍同亞軍

所以唔係佢教學問題
食晒兩家茶禮
佢都大約意思講過格game本質就係勝負決定一切,輸左乜柒都係假
一直輸得咁難睇就好似係黎搞事咁
的確唔計lag嘅話格game冇隨機因素冇隊友,贏輸都只係自己有冇練同發揮成點,輸左話知你練左幾耐

只能講玩格game玩到呢個水準嘅人,一定都係對勝負非常執着嘅人
人鬼本意推廣之餘亦都唔知有心定無意咁冇迴避到格game嘅一啲最hardcore嘅野
要咁樣練到仆街先會有成績
冇呃鳩你睇YouTube睇幾次就玩得掂
亦同你講你上網睇人打得咁瀟灑背後係付出幾大代價
正因為咁,勝利個刻先咁興奮同熱血
你一係隨便玩兩下放低,有心玩要贏嘅要做好心理準備
屌根本係節目冇budget焗鳩人要短時間練好先搞到個個練得咁辛苦

Btw下次淡水唔教啦,佢話佢要考研究生
佢覺得上次係佢有事要做放低班學生搞到佢地成積難睇,今次空出時間想搏盡無悔
點知由開始個下已經係地獄mode
我都睇到block左件
有啲老母都出埋
得個鬧字完全冇建設性
收皮啦你
佢用左咁耐,用Jamie上埋platinum,唔通你覺得佢為左比賽轉角會有好結果咩,佢唔係真係master 而且個比賽已經有個master Jamie而且打得唔差
淡水唔係完全無希望既,最終決戰話唔定由第四名打到上第一名呢
睇官網賽程表 總決賽係5月17日,重有差唔多一個月時間俾佢地改/進化既
頭兩場有條友狂屌 講咩唔認真對待比賽 笑笑口 hea練 唔停人中心諗條友咁嬲做乜 你又唔係賭左錢 況且我唔覺達哥有hea過比賽
RB組學妹Yuzumi 繼上次「唔識非完美parry」後
今次有「1 Frame 避指令投」

https://www.youtube.com/watch?v=so7GmhAfMpU

RB因為自己玩JP想試 怕被對策 但試完覺得正常人唔會用到
其實無得怪一般觀眾話達哥無練
佢唔開台練
得有買街霸嘅人先mon到佢記錄
一般人緊係我睇唔到我唔知啦
呢度都有一兩個係咁屌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞