達哥去左參加台仔辦既街霸比賽 3

1001 回覆
64 Like 22 Dislike
當然喇,但人地台灣連台灣穩過香港連台灣喇
打緊嗰陣冇可能一邊高一邊低
除非用啲特殊手段,咁同開掛冇分別
係會一邊高一邊低架,有玩過fifa就知
大致上係睇邊個連邊個間房
上次一間大房一齊入,達哥肯定係信號蝕底嗰個

佢同石油王打嗰場人地300ms所以達哥咪贏
我前兩日就係咁 去坐陣監就得
唯一希望 打哥開場做房主
睇番邊個有嬴過最大title 先啦
如果要分tier
SSS+ : Uma, Chris Wong
SSS: Menard, Kakeru
SS: 日本果堆(moke, tokido) +美國一兩位 (punk / nuckledu)
daigo 已經跌落神壇一段日子了
都係果句啦, 達哥上到diamond 但唔會上到大師
上大師起碼要有質既進步+打2/3個月先得
佢最後一場終於開vpn 57-59ms

我覺得 1F 對普通人既影響真係有限
黎緊就evo japan 睇埋就知
邊到有得睇返?求秒數
你到底有無玩過隻驚
有,然後?
達哥同梅原打到55波果刻已經係高峰
無需再證明
佢冇連到VPN
佢係開左VPN但未禁連去邊
最搞笑係多手又未連好vpn,結果視窗彈出嚟,激到佢勁忟
又好似係
如果真係master 實力既話其實好快已經升番上去 打rank 就唔會再對番白金啦
屌,原來文盲黎
FIFA還FIFA
格Game邊可能搞到兩邊差成100ms
咁同直接投降有咩分別
睇返上面條片有講
正常RB設計一定會拉返勻兩邊嘅Delay
自己開始玩之後就好佩服啲實況主,由零開始練真係勁難勁挫敗,連前後上下都未控制得好根本冇可能能出去同人打,打friendly都只係俾人打,完全還唔到手 。

佢哋每日練咁多個鐘頭,仲要犧牲埋自己其他工作時間,真係好勁,特別係優白練咗咁耐好似都冇乜好成果咁,都仲堅持一直打落去好認真上堂,真心非常佩服
格驚難上手就係可能要先花100個鐘先叫開始有得打機 仲要唔寫包單
6代算係對新手好friendly嫁啦
唔清楚係街霸手感定唔慣手制問題,現代我都覺得唔就手,以前玩開MK覺得冇咁難chok技

而家熟習緊手制,未諗好玩咩角
其實達哥早年直播經常都有呢D 環節, 唔中意咪唔好聽
冇玩街霸但有玩其他格Game
新手期雖然輸多贏少
但有心研究點打場場都可以見到有進步唔會話太辛苦
反而打到一定程度去到個樽頸位
點練習都好似冇變強先容易退坑
呢個節目最好嘅地方就係有個世界級高手點明你做錯啲咩
唔洗自己磨百幾場都搵唔到自己衰乜
個挫敗感已經算少左好多
你有你既道理既,但有時睇到一半 先唔睇?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞