達哥去左參加台仔辦既街霸比賽 3

1001 回覆
64 Like 22 Dislike
3dj點會無影響
舉例佢教dj marisa打luke
其他人要教4個角色打luke
諗對策都少d時間
我記得之前睇Uma開台
佢因為無練DJ,但為咗教Ren走去開隻DJ研究
之後果陣教Ren 啲攻防概念時都係咁:

Uma: 嗱,如果你xxxx 咁情況,你要做A動作,唔可以做B,做B會輸
Ren: (開DJ 試) 唔係喎,我用DJ做B都係贏
Uma: (試咗試) 咦 DJ 咁勁㗎,咁你當我無講過,再教下一樣,嗱,你試下咁咁咁...
Ren: (都係DJ優勢)
Uma: 嘩DJ 咁勁㗎,咁你唔洗理啦,練乜乜乜就夠啦

睇返重播,隊友同達哥講Luke對空很厲害
小心點啊達哥答好的好的
結果又係咁跳

同埋距離感好差,好多次出到招但打唔到人
之後俾人反㩒住打
有鋪唔記得邊個老師甩1下就俾人打半條血
明顯到我無打開都睇得出純屈角色強度

隻ken都係 夾硬屈咁

另外隻JP cammy完美宜傳新手點俾人屈到郁唔到就釘
想勸退?
琴日Uma 同Yoro 都有被DJ 屈
Uma 打到第3隻學生本身屈到對方血皮
跟住貪心想退後回綠氣
點知對方壓上來 一野估錯miss咗 就被人連一套扣6500hp
(除咗蘇聯佬11000 hp 外,所有角色都係10000 hp)
啱啱先開始睇呢個節目,覺得佢地個規制幾執著一個教練教哂成隊
但咁樣有個唔好既地方就係教練未必熟識每個學生用既角色
雖然話基本野唔會話唔識,但一啲細微既位可能係要專精嗰隻角色既人先會知
加上一個教練教哂咁多個太花精神時間,每個學生既進度同受教既方式又未必一樣,咁樣可能會令個教練好辛苦
其實贏輸真係唔重要
淡水一路都好尊重學生想點玩,叫達哥做好自己
後尾佢見到達哥表現好返d都有返表情
教練cv佢最勁,但係公道d講都要睇學生
有一晚佢教阿妮反impact,淡水剩係係咁用impact, 阿妮一下都反唔到師妹組大家打法可能簡單d, 成日都要用到反impact,咁淡水可以點
都有叫達哥搵29 cw
佢教法我諗都係以學徒有興趣為先
輸贏無咁執著
佢見學生有進步似係會開心 輸唔緊要
佢嬲都係嬲你班友教極唔聽 犯嚟犯去都係嗰d錯
但其他組睇贏輸重好多wo
尤其是rb
你輕鬆打 人地認真打 分分鐘到最後1分都拎唔到
單方面屌打對參加者 觀眾都唔好睇la
我指另外三個二師兄
個賽制好似之後淨係會打同級對手?
應該仲有4vs4
但其實講爆ping都係半個藉口
無理解爆ping係2邊一齊lag?
上次達哥咪靠爆ping炒oil king per
都有其他助教幫手既
打哥 起碼都有西沙幫下手,同埋佢d朋友教下
JJ直情四對一咁教
成日覺得出連續技唔叻就唔好用Jamie 攻擊力低 與其達哥靠心理戰不如用Manon仲好啦 儲夠5個牌中一個指令投高傷過Level 3 SA
佢隻JJP同其他3個大師兄唔同level 係有機會贏晒所有場數
但係而家其他3個係廢到有機會輸晒所有場數
然後都係大機會包尾 到時個畫面咪尷尬囉
而家大家一齊柒住包尾咪幾好
爆ping都係得幾場姐 佢地講到所有場都爆ping
無爆ping個時又咪係廢係咁甩combo
達粉就係咁忠心
咁係咪即係達哥個網有問題
yuzumi可以偷學rb教哈瓜既野已經差好遠
佢學哈掂你可以話佢未學行先學走
但係而家已經有學到野既例子

老師除左教本身操作 觀念 仲要教埋同級角色對策
咁多人邊有時間教得黎

你當個個都係yoro 淡水咁多助教咩
有血歌 qttsix教jp
三怪獸教jj獸
仲有好多好多助教
有人話係達哥練得太多導致咁呀
jj用鍵盤都打得咁好
cw上兩次live都係高ping練唔到
Yoro比jjp打到心態崩左 輸埋比2個師妹勁好笑
輸就係lag
贏就係超水準表現(即使打贏同級對手)

睇佢台d 觀眾都係咁講
琴日淡水輸 又嘴炮老師沒對空又剩
其他組員都無主動講
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞