率先體驗Android版八達通! (4)

1001 回覆
14 Like 7 Dislike
都話試過熄network 都用到
自己試下啦
應該同Google Wallet一樣定時連返network就得
load都屌……,成功俾到咪算囉
用咗幾日
試過麥記日本城百佳
暫時感覺好似比信用卡Google pay遲頓半個半秒咁
係彈兩個notification出嚟有啲on9啫(一個係swipe走咗到用嗰度又出返嚟嘅active 另一個係交易紀錄)

但如果唔係好似西部牛仔咁掹槍快閃嘅話都冇話read唔到嘅 可能我本身嘟卡就係唔趕嘅人 所以覺得還可
真係唔知關今日Sony更新事定點,所有野都慢半拍,八仔app要轉圈足三四秒先俾到錢,地鐵直頭入唔到閘(但張卡已經有入閘record鎖死左)
有無pixel 7用家
有無feedback
Android 版八達通有無得set自動增值?
可以
not yet ar diu
冇就試吓downgrade個八達通app返去12.0.1,再用shortcut開

基本上用唔用唔到Google Wallet係無關,Google Wallet只係call返個app攞record
暫時淨係搭車以外既地方用緊
仲未試過有機嘟唔到
速度就時快時慢同大家差唔多
有無人係越用越慢,明明上個月啱啱開卡係秒過,依家下下都等成秒先有反應,搭巴士成日塞住後面有d on9
用咗個幾月
唔知係心理作用定點 近兩三個星期係慢咗啲
但大概都係一秒左右
而着咗mon拍落去係會明顯快啲

btw親愛嘅八達通員工
可摸耳有得揀熄咗個animation
最好唔好,到時我驚佢慢起上黎,
你連佢做緊乜都唔知…
幫部pixel5加左,但入唔到google錢包嘅?
都restart好幾次無用,依家可以話得返一成機會係秒嘟,同埋我都見其他人話近排係慢左
beta test完未
用咗三個禮拜暫時未有doo唔到嘅機,開始適應咗要等一下先doo到嘅生活
可以用到三叔錶未?
比之前慢左好多
錶未得
有人屋苑门禁更新左可用吗?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞