率先體驗Android版八達通! (4)

1001 回覆
14 Like 7 Dislike
Thx ching
點解你哋好似個個都好似唔知6.1多咗個option隱藏通知分類仲要預設係隱藏
Android最大特色俾Samsung整成咁絕對係最on9兼白癡嘅決定,唔知係咪用祿柚諗嘢
已經set咗無需驗證,但都要解鎖先拍到卡
地鐵同巴士都係咁
請問仲有咩要set先唔使著mon就拍得?
我部Xperia 1III只有呢堆:

終於申請成功
應該都係睇機 三星本身就兼容
其他得就得 唔得就唔得
想問吓
啱啱收到信息

而家係咪得google錢包支援 ?
我部機其實enable咗NFC,拍其他有NFC嘅device,就連拍張八仔卡都得。
但拍讀卡機比錢就一定要著mon
前幾個po已經有人回報成個III系列都做唔到熄mon拍
估計係因為初出時唔係Android 12, 硬件唔支援
咁都唔緊要,我就就換機
部III舊電要一日兩充,都差唔多要換機
不過未知換邊部
好似係咪應該攞埋個補貼 先轉an機八達通 捱多幾日實體卡先
又咁啱今日中午出咗交通補貼
一個鐘之後就收到用到An 8仔個email
Sony機冇進階通知
中國機今次大反cup?
Sony使乜,本身就可以用通知分類
想問問我原本iphone已經有張8達通卡,同一個8達通App帳號下登入android就唔見有得申請android版卡,要點搞?

有無話一定一帳號一卡,是但ios同android選一邊?

ps:幾個星期前已online填申請表。
如果失敗率高過實體卡,我都係用實體卡算,我係咪都帶銀包出街
反應係冇實體咁快
實體一拍就有反應兼完成交易
AN版成個過程要成秒鐘

暫時係得綠VAN LOAD 極都完成唔到交易
去 MTR d 舊機,好大機會可以試到 3-4 hit combo ...
頭先食完早餐第一次試用
秒過,超快

三星S23
我張實體卡連地鐵啲閘機都會嘟唔到
所以虛擬卡表現暫時仲好過實體卡
一個account 只可以有一張Android 八達通,但唔計iPhone 嗰啲卡
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞