率先體驗Android版八達通! (4)

1001 回覆
14 Like 7 Dislike
我有 S24 Ultra、iPhone 15 Pro Max 同埋 Citi 八達通信用卡
速度我接受到,半秒-1秒到?
但個畫面真係柒
半秒左右 驚嘟唔到多過慢
個動畫真心柒
既然都會彈通知出嚟 不如索性唔好要個動畫
我每日返工/出街前都會 restart 部機一次,所以應該唔係 restart 與否既問題。

今日落地鐵站仲大劑, do 左一次,出左畫面但唔 work,
畫面都未 close 過再 do 一次,再出多次八達通畫面但一樣唔 work。

結果要去第二部機再 do 先入到閘。
A52s?
登記左自動增值,負錢都無反應
睇咗咁多測試結果得出結論係
我呢位samsung pay用家都係唔好搞咁多野
多謝咁多位測試員
自動增值係負左再拍先增值
個動畫係咩樣?
陣間試試先
唔課金三叔用八達通就要出醜
S22U
我覺得Android八達通好似仲慢過信用卡俾錢
肯定慢過啦多咁多嘢係中間, 我估信用卡一拍卡已經喺system嗰度log咗先, 之後先verify有冇錢 最多咪唔畀你出閘

不過佢係全日先一次過扣數所以唔知其實係點樣hold住啲錢, 同點樣避免啲人買張Visa gift card搭完車就洗曬啲錢走數
想請教下,Samsung pay 八仔係咪好用過呢個Android版八仔?
仲慢過掃QR
係,我試玩完,已經換返 samsung pay
無咗$11
因為有個常去車場泊車優惠部機,讀唔到 android octopus
Visa/Master prepaid正常好似都強制要online交易,應該唔會搭到車呀?
入閘佢係charge $0 validate嘅, 港鐵收工後凌晨先至一次過收總數, 所以理論上係走倒數

支付寶WeChat pay都係咁, 所以有一次凌晨double charge係咁解
冇俾錢contractor update firmware咪讀唔到你張卡
部機認到card type㗎喎,我覺得應該會直接ban prepaid
佢個網都係寫credit or debit
咁當然我冇實際試過
Wise card 有個人資料但係prepaid, 係用到嘅
下次試下入兩蚊入去睇下出唔出到閘
拍左幾款機都唔覺太慢,只係地鐵部機最慢,咩玩法?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞