率先體驗Android版八達通! (4)

660 回覆
12 Like 7 Dislike
root 機加卡再 unroot,我喺 pixel group 有教
八仔銀包同Wallet email唔同既一定要等收email confirm先入到wallet(兩邊email都會收到),佢似係要人手加你個google ac入whitelist
最後無收到Google Pay email經已加到落Google Pay
睇嚟係要等2、3小時connect去Google先至加得落去

仲未入到
Nokia XR20 到而家乜都無
更新哂軟件同apps,都係乜都無得揀
果然係要等佢拉你入group
啱啱收到8仔email, 睇黎都係要等一陣先可以入wallet
忽然間又加到入wallet
隔咗三個鐘
頭先收倒email
add完搵另一部機試吓,但係查詢唔倒
係咪正常?
po主試過用第二部手機查唔到
但可以同一部手機查
或者用港鐵啲機查
另外商戶收錢啲手機都係畀到錢
唔該哂,我再試吓去買野
我之前都係wallet嗰邊加到
入咗wallet都係要recall 8仔app先嘟
加嚟都冇用
終於加到
如果又有八達通 SIM 又有 ANDROID 八達通,System 會用邊個呢?
有8仔sim,好似開唔到android 8仔
係,不過你開左 android 8 仔之後可以隊返張 SIM 落去嘛。
vivo x80 都加唔到落Google Wallet
另外充值咗700,請問點樣可以轉返錢入去錢包? 係咪只可以有入冇出?

咁樣即係要等?
等吓啦
入完其實冇分別
官網有寫
https://www.octopus.com.hk/tc/consumer/customer-service/faq/android-octopus/get.html

如果你的八達通流動電話卡正在SIM卡槽1,你並不可以加入Android版八達通。所以,在使用Android版八達通之前,請先把八達通流動電話卡移至SIM卡槽2。

如你的流動裝置只有一個SIM卡槽,請向你的服務供應商查詢並獲取沒有八達通功能的新流動電話SIM卡。
見佢send得email
以為用得
屌 原來仲要等
前期確實係咁。
不過如果你開完張 8 仔,又手動隊返張 8 仔 SIM 入去,
結果係兩樣都 read 到,但 do 就唔知用邊個。

最後懶得幫佢 test,用 8 仔 app 將張 SIM 既餘額過去錢包就算。
依家就算唔開app都要解鎖部機開google wallet先嘟到八達通
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞