率先體驗Android版八達通! (4)

1001 回覆
14 Like 7 Dislike
快同慢我估係睇你係用乜嘢機,我用pixel 基本上同我之前用iphone一樣速度.不過 an 8仔有時係對方部機響咗過半秒至1秒電話先響所以錯覺得佢慢
我都係用pixel
巴士港鐵咩都係半秒左右
完全體驗唔到佢哋話慢嘅情況
same 我用pixel 7 pro
same都係隊部機埋去就得
邊部?
same 用pixel 7a 同拍卡一樣反應
用緊Sony,好多時都要等1、2秒
少數情況同實體卡一樣快
但明顯感受到係慢過實體卡之餘,仲慢過平時Gpay信用卡
我都還好,依家7P就算熄咗允許八達通background都好快手,只係慢大約0.5s

係唔知點解四月中嗰次熄咗之後試嘟港鐵接駁巴士load勁耐
其實個8仔過場動畫對我無咩影響, 因為我用左防窺貼
試咗s23開8仔 嘟卡速度明顯比pixel慢
唔知咩原因
想請問八達通自動增值信用卡得到既積分,同自己係google wallet手動用google pay 信用卡增值既積分係咪一樣?謝
你用三叔pay 8仔定 andrlid 8仔
如果係三叔pay 8 仔要入nfc > 感應式付款> 其他,熄左八仔app 先會快返
同問
Google pay積分多好多

用唔用到八達通?
你有無睇#1, #1已經寫得少嘢都仲有你要嘅答案
屌 過咗咁耐乜柒都未有得用
你講清楚邊樣慢先
Same
pixel 8 pro
越嚟越慢,今朝地鐵要等2秒先得
本身諗住問下巴打們申請完要等幾耐先用得
但起打緊字呢刻CHECK多次發現終於用到
如果同八達通sim比較,android八達通反應明顯慢啲…..,不過八達通sim每個月總有一兩次出唔到閘,但android八達通暫時未失過手,利申:小米12
琴日去自動售賣機買嘢飲,都唔成功

搭巴士,load咗陣,手機畫面係轉咗Tick,但八達通機話不成功,要嘟多次先成功。好彩係扣咗一次錢。
我覺得有時係部機問題
頭先試到有部八達通回贈機 用samsung smart octopus 都冇反應
佢好多機應該都要update,唯有略盡綿力,回報一下相關問題俾八達通公司。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞