率先體驗Android版八達通! (4)

672 回覆
13 Like 7 Dislike
1)體驗版正式開始?

根據WhatsApp八達通Bot所指,體驗版已經正式開始,但要等到電郵/通知

2)點開卡?

目前未有正式途徑可以開卡,需要透過特別方法開卡,但已經失效。如果發現自己可以開卡,咁會發現目前只可以開「成人八達通」,呢個係正常情況

3)An 八達通冇辦法add入Google Wallet,係唔係正常?

目前嚟講正常,暫時都未可以新增入Google Wallet,Play Service版本需要24.14版先可以新增(上星期14/4推出嘅24.15版係比24.13要舊,所以係新增唔倒入Google Wallet)

4)喺An 八達通卡入面見到有得備份An 八達通,究竟有咩用?

備份之後可以換An機嘅時候轉去第二部An機度,但係目前備份功能似乎未完成,部分電話冇辦法恢復已經備份咗嘅八達通,所以請謹慎選擇

5)發現問題點樣反映?

八達通員工疑似有Mon住Post(已經半證實),所以發現任何問題直接寫喺度就得

6)WearOS可唔可以用An 八達通?

目前未有資訊話WearOS都可以用,留意後續消息

可唔可以唔好 check strong integrity
可唔可以唔好 check strong integrity

唔可以, 同發卡方法有關, 否則過唔到compliance.
有冇 bypass
唔使諗bypass, 一用bypass張卡會立即作廢, 只可以扣手續費退錢比你.
咁多人唔係用緊samsung/apple?
咁都推到4個post
Samsung 機表示冇用 Samsung Pay
pixel 8 pro 有登記偷跑
收到email
update晒app
試晒d方法都加唔到入wallet
不過其實加唔到都好似冇乜所謂
一樣都係咁用
識改又點? 八達通會對數就會見到有問題

錯過左偷步開卡,依家仲有冇方法
填表等八達通公司批
屌那媽M$ 收咗我封mail 落junk box
戇撚鳩
有冇巴打係用xperia 1V?
我想開card就出以下msg
好似幾多人1 V都開唔倒卡

開到
update完八仔app 加埋落wallet
觀摩吓盛況

想當年iPhone等出仲誇張
唔計支那機應該淨返Pixel/Sony
牙石
識人用Sony 搞唔到, 彈個咁嘅error出黎
有冇人知咩事
root左機
爬咗陣文
即係就算依家加咗卡落google wallet度,俾錢嗰陣都係要喺background run住八達通app,而個俾錢畫面仲係彈全頁出嚟嗰個樣衰畫面?

今日試過kill咗八達通app,開住google wallet八達通版面去拍卡搭地鐵,但都係彈咗個樣衰俾錢畫面出嚟,仲要慢咗
想知有無得用返張實體卡
佢好似用左咩developer options. 有冇得返轉頭?
而家八達通喺google wallet只係一張用到NFC嘅會員卡
所以唔係入落transit card嗰個option
本身Google Wallet都未當八達通係一張卡嚟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞