率先體驗Android版八達通! (4)

660 回覆
12 Like 7 Dislike
無入過group, 已加入wallet
NFC setting要改野
要開唔使unlock就可以用NFC嘅嗰個option喎(如有)
用緊三叔 smart octopus 申請左android octopus佢話唔俾加
再detail 睇 Q&A 先知唔支授Waer Os
早知唔申請
18/4收到email
收到email之前喺八達通app已經開咗Octopus on Android,但一直加唔到入Google Wallet,日日不停咁試
依家已經放棄等待,入唔入到Wallet好似冇乜分別

本來都想體諒八達通公司
但係開咗卡加入Wallet好似乞食等施捨咁
申請果時填錯Google戶口
之前有Ching 話要update Apps,可以試試

https://lih.kg/CeJvbuX
Google Play services 24.13.19
Google Wallet 24.14.62xxx
Octopus 12.0.2
Google / 八達通 email account 18/4 收到email
香港Sim card
每日不停refresh Play Store, force stop apps, clear cache,語言由英文(香港)轉中文(香港)、重新開機都係加唔到,Google Wallet冇呢個選項
+1 iPhone讀唔到Android以為壞咗
去惠康自助機yuu查會員顯示彈到個八仔logo就知讀到
我都想要
#459覆你先啱
㩒錯人
唔關事
係唔知點解個google wallet只係show到銀行卡only
八達通都係要解鎖先用到
我係8仔app成個下晝到而家都加唔到.但啱啱係Google Wallet就加到了,但仲未試過拍卡用,但係增值咗啲錢唔知點樣可以轉走。
之前俾啲信用卡積分黨玩爛咗,依家啲手機八達通冇得再轉錢走,只能用
Ching, 謝謝解答,好彩增值咗幾百蚊啫.
初初三叔八達通時用信用卡增值要收 charge 的,有apple pay 八仔之後就成功爭取唔收charge,但唔再俾你轉錢出來
係,嗰時好似收2.5%,但信用卡有5%回贈🤗 有得玩,就有玩爛嘅機會😓😅
無人試過比唔到錢?
🙋🏻‍♂️ 試過搭巴士拍唔到,好彩有帶定張實體卡。不過都預咗,唔係點會有體驗版🤭
我都俾唔到
八達通app email 同 Google Wallet email 唔同,依家八達通app開到卡、用到,但就加唔到入Google Wallet,可以點攪?
我都係咁
八app改咗同wallet一樣嘅email都冇用
不過加唔加到入wallet都冇所謂
正常使用中
如果wear os冇得嘟8仔同屋苑拍卡,都唔係方便太多
因為跟本唔關google wallet, 你係要開八達通app
我肯定everything up-to-date都仲係唔比我入Wallet
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞