率先體驗Android版八達通! (4)

675 回覆
13 Like 7 Dislike
之前有人話unlock / root左部機,粒titan m2 會自己燒左
你有車咪可能有用冇車咪冇用

不過應該都係for外國用,呢個我唔太清楚
I see !
噉停埋佢
驚佢影響讀八達通速度
使唔使熄晒所有app 讓路俾八達通嘟卡
覺得用完彈個綠色畫面好un眼
iphone都係咁?
熄噉啲不必要嘅嘢啫
費事佢好似 Apple Pay 噉讀錯用信用卡畀錢
iPhone會有美感啲
Apple Pay嘅話最好set八達通卡做default
Set 咗啦,set 埋特快交通卡,係唔鍾意佢有時因為 security 問題,係都要 Face ID unlock 至拍到卡
可以試試disable raise to wake
有機會raise to wake時開咗face id,verification fail咗幾次所以強制要verify先嘟卡
由 Day 1 開始已經熄咗,連 AOD 都冇開
地鐵出入閘做唔到香港速度,繁忙時間會室死後面
好多時係因為個 Lock Screen 鎖死咗,要用密碼解先開得返,咁嘅情況係嘟唔到
用pixel fold 唔慢喎,觀塘朝早九出閘都冇俾人屌
去到今日都係加唔到落google pay wallet

ps 行s24u
我小米12都係一直都加唔到入google wallet,但拍卡又冇其他人講嘅彈動畫出嚟,只係通知欄有顯示扣咗幾多錢同餘額,反應時間都係1秒左就ok,依家反而擔心加咗入Google Wallet 會拖慢咗反應時間
你無俾權限show鎖定螢幕
Pixel真係超爽,點拍都好快

開呢啲permission 俾Octopus app 就會有彈窗
見第二度有人話佢申請果時填錯Google戶口
可能你都係咁
unlock bootloader 會洗機,要 backup
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞