[TVN][NETFLIX][韓劇] 淚之女王討論區 VI

1001 回覆
10 Like 4 Dislike
覺得智媛唔係
因為如果係應該會多啲post
台詞功力真係唔使識韓文都聽得出
IU個外型兇狠得滯同個角色設定要表達既野好唔一致
現成雙金都已經 proven success 就無必要 FF 其他...都唔知嗰個韓國原 po 是咪黑粉,出啲咁嘅嘢谷仇恨值。
智媛把聲好好聽,啲韓國網民都讚佢發音同咬字好標準

金智媛優秀的發音表現也是很常被韓網提及,像是先前在《太陽的後裔》劇中,在機場與「徐大英」上士重逢後、又要馬上分開,那一段戲雖然帶著哭腔,但是每一句台詞、每一個字都聽得清清楚楚,也可以透過台詞讓觀眾有情緒共感,另外在《愛在大都會》中與池昌旭吵架,即使是放到2倍速看、台詞也是清楚的可以完全聽懂,對於台詞表現真的相當厲害。
我有認真咁諗過
佢地肯定唔係唔friend嘅
但亦都覺得佢地無野 雖然全世界都想佢地有野
宣傳咁尷尬唔係為左掩飾啲乜
應該係拍完無耐仲未出戲
我都覺得係….
感覺小金唔會咁容易開始一段關係
三流之路做百貨公司播音已經好聽
爺爺
好襯
諗起男2阿媽呢個星期鬧阿爺個段
啲對白得個快字完全無感情
唔洗起喇 套劇d衫褲架餐全部都係名牌野讚助 連落難著d衛衣,裇衫都係名牌野

對女主著依套衫好有印象 著得好過Model好多
呢樣真係好值得讚
智媛bb幾套劇都顯示到佢基本功好紮實
D對白係聽得好清楚仲要表情演技全部都有
又靚又有演技
終於爆紅了
希望智媛有機會拍多啲電影
佢把聲真係好性感
人靚聲靚 簡直天生食演員飯
睇producer覺得好似兄妹mv 客串都係冇乜cp 感
Tvn個ac 係金秀賢ig張相留comment 叫佢地要幸福 官方cp fans
哇,原來呢個位腎仔有滴眼淚落嚟
好似祝佢哋身體健康,白頭到老,我是認真的
大學讀過戲劇又一直係專業演員
同歌手轉行去演員真係差好遠
專心做演員 好似睇過係話十幾歲被星探發掘叫佢做idol 但覺得唔岩自己鐘意做戲 就行左呢條路 我都覺智媛啲戲真係好勁 一秒入戲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞