[TVN][NETFLIX][韓劇] 淚之女王討論區 VI

1001 回覆
10 Like 4 Dislike
我都覺似最近拍雜誌個長度 但秘書話係上年9 10月影 最忙個時間
接都不特止仲要低片酬 個編劇真係賺晒
仲要唱埋ost
洗左400億 單係Netflix 回報率已經係120% 仲要未播完
佢講係防空洞但無講係邊, 上一集用成集去揾, 之後俾人睇帶就揾到, 咁上一集廢成班傻仔囉, 多9如既一集
用咁多集去排果9000有幾撚重要, 以為係關鍵, 屌你原來係唔關成個劇事, 之後下集又去睇病, D劇情飛黎飛去
如果個結局係咁就好, 但依家好明顯唔撚係
朴智恩咁寫法都賺到咁多錢 下套睇嚟只會更狗血
今集劇情睇到便秘咁款真心頂唔順
估劇情都估到攰
反轉都要反得好睇先得
dllm 反轉反到啲劇情勁狗血係想點
支錄音筆又係好廢
如果剩低三集都冇再提返起反cup嘅話
咁當初唔知拎嚟自白做乜 喺度嘥時間拖劇情
倒不如播多啲雙金仲好啦
今集啲同居生活唔夠甜
全部都係植入PPL
其實氛圍嗰下應該點都要加返場kiss戲
頂你個肺下幕直接去咗訓教
比觀眾完夢都唔得
我要睇kiss戲阿
同居連對白都冇 淨係ppl咋
話哂新婚都嘴得激少少好
好似德國果場咪幾好
今次百想淨係計頭8集
韓劇或真實韓國裡的「離婚」,和想像中,兩人簽字後送呈立刻解除夫婦關係不同,韓國人想要離婚,簽完文件後送出,即有所謂的「離婚熟慮制度(이혼숙려제도)」,並非立即生效。

如果夫妻有子女,必須要考慮3個月。
如果夫妻無子女,必須要考慮1個月。
韓國從2008年開始實施此制度,離婚率確實整體呈現下滑。

即係未離到所以取消
OST睇報導就應該係臨時加多首 可能個兩集特輯先出
同埋套劇如果男角角色係財閥 金秀賢應該都唔會接
男角唔係財閥金秀賢先可能覺得有新鮮感
其實琴晚個集有少少睇唔明賢佑大嫂話要退貨嘅用意,係想講大哥貪錢因為老豆做左業主?
韓劇最講求係如果註定相愛,即使失憶都會再愛咁你明未唔只一套韓劇表達緊呢樣野

攞返上幾個post張圖
編劇仲有呢個細節位未講
點解有兩個枕頭
明明琴日賢祐一個瞓係房都係得一個枕頭
同埋運鏡都似琴日新屋同床個幕
又係鏡面反射再影返真實情境
應該係佢掛住買股票同虛擬貨幣 輸曬啲錢佢老婆知道佢老豆有咗層樓之後就叫個老公去爭取下
無人島離晒題 定位仲要係浪漫喜劇…明明講追夢 最後變到精神病老豆查案同玩家暴
二奶用假身份生活 應該都會踢爆
我覺得bb唔會再解
淨係掛住編劇個名都值得接 當然劇情真係弱接完智媛bb爆紅都係好事嚟
啲網民自己估姐之前話有好多伏筆
個個拎哂放大鏡睇
直到琴日個集嘅劇情已經覺得編劇唔會補呢啲
之前啲人仲話12集龍頭里會有婚禮 點知都係得個吉

由第一日海仁家落難 之後 有幕海仁聽mp3+賢佑sd msg問佢訓左未 都影到左手邊有2個枕頭係到
可能真係純粹放咗喺度
我都覺仲有法庭戲都未播
今晚破到迫降紀錄啦掛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞